Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

HÖGERPOLITIKENS KONSEKVENSER.

Gigantiska demonstrationer för klimatet: ”Makthavarna måste ta ansvar”. Totalt beräknas 5 225 klimatstrejker ha hållits under fredagen i 156 länder på alla sju kontinenter (ETC). Nedan Greta Thunbergs och George Monbots kortfilm (4 min) om klimatet.”Den regnbågsfärgade pesten” pekas ut som huvudfiende i polska valet (Flamman). Men det är den fascistiska pesten som är den verkliga fienden – i Polen som i resten av världen. We are watching you.

Bara en vecka efter att riksdagen öppnat
väljer de borgerliga partiledarna att ta semester. Istället för att diskutera gängkriminalitet väljer de att delta på en kändisfest (Aktuellt Fokus). Med flyg. Till apartheidstaten Israel.

Mästerförhandlaren har ordnat en budget som ger 16 miljarder till de rikaste genom sänkta skatter, samtidigt som man fortsätter spara på välfärden – och alla är rasande (Flamman). Ja, detta är helt fördj-vligt. Skäms!

”För kollektivtrafiken handlar det om att resenärerna själva måste ta bättre hand om varandra, visa civilkurage och sätta upp regler för kollektivtrafiken, samtidigt som vi löser sociala problem som leder till onödigt våld. En självklar reform är nolltaxa i kollektivtrafiken, som förutom att det ger en omfördelning av resurser och incitament att ställa bilen – också befriar människor i de fattigaste områdena från att vara polisers och vakters måltavla.” Planka.nu om Broken Windows-ideologin (Gatorna.info) https://gatorna.info/threads/myten-om-den-pangade-rutan-broken-windows-teorin-2317/

Konsten: Nanine Vallain (1767–1815): La Liberté. Den får vänta ännu ett tag – men den kommer.


La-Liberte

***

Citatet: ”Högerpolitik ger gängskjutningar ”. —Internationalen.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 20 september, 2019 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: