Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

KLIMATSTREJK PÅ FREDAG!

Fackföreningar som representerar hundratals miljoner människor runt om i världen stödjer vad som förväntas bli den största klimatmobilisering som världen någonsin har sett. Den globala klimatstrejken på fredag kommer att se tusentals walkouts och demonstrationer i städer på alla kontinenter utom Antarktis (The Guardian).

Kändispartyt  i  Tel Aviv. – Det är rimligt att en åklagare tittar på detta, om det kan vara fråga om mutbrott, säger Olle Lundin, professor i förvaltningsrätt vid Uppsala universitet och expert på mutor och korruption (AB).

Klassföraktet. ”Vad fan gör ni i stan förortsbarn?” står det på en banderoll. Rikemansungarna hånar arbetarklassen som inte har råd att bo i innerstan – lät klassföraktet mot förortsbor pryda Östra Reals skolbyggnad. Och undersköterskan Helén Schönbäck tyckte att politikerna ska fördela de ekonomiska resurserna mer rättvist så att hela befolkningen kan gynnas. Då blev hon kallad för “parasit” av miljonären Gunnar Axén, tidigare riksdagsledamot för Moderaterna. (Aktuellt Fokus).

Lund: Grönområdet vid Höje å. Det är ”helt absurt” att Staffanstorp vill expandera i direkt anslutning till Lunds centralort, säger tekniska nämndens ordförande Jan Annerstedt (FNL). Karin Svensson-Smith (MP) håller med och är särskilt kritisk mot planen på ett nytt handelsområde söder om Gastelyckan: ”Fel på alla punkter” (SDS).

Konsten: The Bonnot Gang.


bonnot


***

Citatet: ”The wrong ICE is melting, the wrong Amazon is burning”. — Crimethinc.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: