Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

HATSVANS.

Jag har försökt att sluta med nyhetskrönikor och nyhetssammanfattningar flera gånger, men det verkar inte möjligt om jag ska kunna kommentera och analysera vad som händer och samtidigt hålla bloggen aktuell. Jag försöker i det längsta att undvika det plottriga, fragmentariska och inkoherenta – det är ju så världen som den avspeglas i media ser ut. Jag gör det så koherent jag förmår och den frihetliga och samhällskritiska ambitionen eller något särskilt tema får försöka hålla ihop den lättflyktiga materien. Det är inte lätt – men ni läsare verkar uppskatta mina ansträngningar. Och de längre artiklarna förefaller vara de som läses mest. Tack!

Gunilla Brandt Jonsson (SD) i Hedemora om afghanska ensamkommande: ”9000 potentiella sexförbrytare som vi dessutom ska försörja” (IRM). Och mer i samma stil. Hatsvansen har talat.

Idag har tre år gått sedan Jimi Karttunens död. Karttunen dog efter att en nynazist Jesse Torniainen attackerade honom. Torniainen är en lokal ledare i den ökända nazistiska organisationen NRM. Överfallet inträffade under en aktion som hölls av nynazisterna utanför Helsingfors centralstation (Gatorna.info) NMR är numera förbjudna i Finland som varande ”en rasistisk organisation”. En kriminell hatsvans. Sverige kan mycket väl följa efter – en utredning initierad av regeringen pågår och ska vara klar 2020.

Revolutionen i Ungern 1919.”Huvudmålet är befriande av arbetarna från belaKuhnlöneslaveriet. Förutsättningen for denna befrielse är kapitalets och det nuvarande produktionssättets avskaffande; kapitalets, jordens, maskinernas, arbetsverktygens tagande ur händerna på kapitalisterna och blivande allmän egendom; klass och egendomsskillnadernas, lönearbetets och rofferimöjligheternas avskaffande.” — Bela Kun: Kapitalistiskt slaveri eller socialistisk revolution, 1919. (Internationalen). http://www.internationalen.se/2019/08/bela-kun-och-revolutionen-i-ungern-1919/

Rådsupproret i Ungern 1956 var en mer anarkistisk variant men hänvisade ändå till Bela Kun och hans heroiska revolution 1919.

Konsten: Psychedelic Art.


psychedelic art

https://www.facebook.com/groups/287372090405/

***

Citatet: ”Allt, från vädret till att det är för mycket mygg är invandrarnas fel. Eller möjligen sossarnas fel!” — Sven Tycker om SDs hatsvans.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: