Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

CIVIL OLYDNAD ÖKAR.

Greta Thunberg är nu i politikens huvudstad Washington DC. Nu ansluter hon till fredagsstrejken för klimatet utanför Vita huset. Det blir kaotiskt när hundratals demonstranter försöker ta sig till Vita huset samtidigt som fotografer och tv-kameror tränger sig in (Expr.).

Klimatstrejka från skolan,
hindra flyg med tvångsutvisade från att lyfta, ockupera nedläggningshotade vårdavdelningar. Civil olydnad som metod för att få en samhällsförändring kommer att öka, tror experter (Dagens Arena).

En kvinnlig universitetsstudent passerade förbi en livsmedelsbutik i centrala Lund – när något plötsligt exploderade. Hon skadades allvarligt. Boende i området berättar om en rejäl smäll.– Och vi hörde en kvinna som skrek jättehögt, säger grannen Angelica Rozijan (Expr.).

De flesta väljare som inte röstar på SD stödjer isoleringen av Sverigedemokraterna. Kom ihåg det när någon säger att det är odemokratiskt att inte samarbeta med Åkesson (Expo).

Konsten. Artemisia Gentileschi (1553-1656): Self-portrait as the Allegory of Painting, 1639. En av alla kvinnliga konstnärer i det förflutna som förtjänas att lyftas fram.


self-portrait-as-the-allegory-of-painting-1639.jpg!PinterestSmall


Citatet: ”Anarkism betyder frivilligt samarbete i stället för påtvingat deltagande. Det betyder harmoni och ordning i stället för slitningar och oordning.” — Alexander Berkman (1870-1936) anarkist.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 14 september, 2019 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: