Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

FIENDEN PÅ HEMMAPLAN.

Våra kamrater i Rojava, födda där så väl som frivilliga ditresta, bekämpar fienden där. Det minsta vi kan göra är att ta kampen mot fienden på hemmaplan. Därför ansluter vi oss till riseup4rojava och uppmanar till deltagande i flygbladsutdelningen utanför SSAB. — Framåt kamrater, Göteborg. https://gatorna.info/threads/fienden-finns-pa-hemmaplan-2301/

Prideflaggan bannlyses i Sölvesborg. Enligt SD-kommunalrådet Louise Erixon kommer kommunen bara att följa allmänna och nationella flaggdagar, skriver Blekinge Läns Tidning. Hon poängterar att det är viktigt för Samstyret att flaggningen sker med svensk flagga – inte andra nationers (TT). Men hallå – är Pride en nation? Trodde det var en internationell frihetsrörelse…Säg som det är Louise: ”Jag är homofob”.

Mera SD-skandaler kommer här. SD-politikern Stefan Jacobsson (ej att förväxla med Staffan Jacobson, tack!) lämnade sin riksdagsplats efter avslöjanden om korruption med skattepengar. Det handlar om miljonbelopp. Nu åtalas han för bedrägeri och riskerar fängelse (Aktuellt Fokus).

Åtalad polis i Lund får behålla jobbet. Enligt åtalet har han hotat att döda sin exfru. Målet är inte avgjort i tingsrätten än men polisens personalansvarsnämnd har redan bestämt att polismannen får stanna på jobbet i Lund (SDS).

Konsten: S. Jacobson: Scarabé, Gems and Jelly Beans. Opd 2010.


gems2

***

Citatet: ”FN har räknat ut att kvinnor utför 66% av allt arbete i världen, får 10% av världens samlade inkomster och äger mindre än 1% av världens samlade förmögenhet”. — Dan Löfberg på Facebook.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: