Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

SHIP OF FOOLS.

En hälsning från Danmarks Revolutionære Antifascister. Vi står enade mot kriminalisering, repression och förtryck av antifascistiska rörelser över hela världen. Vi bekämpar alla fascistiska, nazistiska och auktoritära högerextrema rörelser. Vi är alla antifascister! https://www.facebook.com/revoantifa


anti


Venezuela. “På grund av att den av Vita Huset dirigerade statskuppen så uppenbart har misslyckats har president Trump beslutat att stärka den ekonomiska och kommersiella blockaden, liksom den imperialistiska krigsretoriken mot vårt land”, säger Carolus Wimmer, PCV. ”Dessa åtgärder har också som syfte att legalisera plundringen av de tillgångar som tillhör det venezuelanska folket i andra delar av världen, såsom tillgångarna hos Petroleos de Venezuelas och Venezuelas centralbank”, poängterade han (Riktpunkt).

Enligt SCB minskade klimatutsläppen första kvartalet i år. Men inte enligt Naturvårdsverket som rapporterar en fortsatt ökning. ”Totalt sett är utsläpps¬siffrorna i Sverige desamma, men redovisningen skiljer sig åt”, säger Anna-Karin Nyström på Naturvårdsverket.(ETC).

Konsten: Hieronymus Bosch: Ship of Fools (1490-1500). Klimatförnekarna? Det landsomfattande dårhuset England? Eller bara Boris Johnson och parlamentet…


the-ship-of-fools-hieronymus-bosch

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: