Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

VI SER ER NOG!

Demonstranterna i Hongkong använder ledarlöst motstånd och direktdemokrati – genom mobilappar kan deltagarna rösta om hur aktionen ska utvecklas, i realtid. Man följer också Bruce Lee’s devis ”Var som vattnet!” Man använder handsignaler och bildar kedjor som kan transportera fram material till fronten. Här finns massor att lära även för svenska förhållanden.

”Om jag kunnat välja vore min första åtgärd att avgå, efter att ha framfört en djup ursäkt”, säger Hongkongs Carry Lam och tillägger att Peking ”absolut inte planerar” att sätta in armén mot protesterna (kkurren), Vi får väl se hur det blir med den saken.

Gröna lösningar skyddar mot översvämning.
”Grön infrastruktur” kan vara ett sätt att avlasta dagvattensystemen, och minska risken för översvämning. I Malmö har ett bostadsområde med gröna tak och regnbäddar fått färre översvämningsskador, enligt en studie från Lunds universitet och SLU. (Forskning.se).

Självklart ska man vaccinera sina barn, det dör hundratusental ovaccinerade i mässling. Vaccin orsakar inte autism. Pandemix däremot har gett allvarliga biverkningar – ta genast bort det!

”Köp inte så mycket kläder”
är Västerbottens Folkblads slutsats när man granskar den miljöfarliga textilindustrin.

Höstjakten/Hetsjakten på älg, vildsvin och andra vildlevande varelser har hittills störts tämligen effektivt av hundratals aktivister från Djurfront och andra. I jägarnas egna organ gråter man krokodiltårar (trots att man är beväpnade) och suktar efter ”det läckra köttet” som man påstår skadar barrväxtplantorna. Det är tydligen kul att döda. Hallå, lever ni fortfarande på stenåldern? Och ska skogen bara vara en steril barrträdsplantage utan djur?

Konsten: Vi ser er nog!


go2

Courtesy Graffiti Observer,

vinjett2

4 kommentarer på “VI SER ER NOG!

 1. Björn
  3 september, 2019

  Höstjakten/Hetsjakten

  Du har nog fått det lite fel älgar älskar tallplantor men hatar granplantor därför har bönderna ledsnat på att plantera tall vilket gör att gran dominerar även där tall skulle vara rätt trädslag.Så valet är att hålla ner älgstammen och få en varierad skog eller
  blir det gran o trafikolyckor.Skulle kanske funka att sluta med jakt och låta vargen ta över och låta dem leva på älg o pudlar.

  Gilla

  • Konst & Politik
   4 september, 2019

   OK, du har rätt. Jag har ändrat till ”barrväxtplantor”. Tack för att du påpekade detta! Och jag gillar den mindre lönsamma lövskogen bäst.

   Gilla

 2. Björn
  5 september, 2019

  Lite lyder de dig iaf man försöker blanda in en hel del löv och för co2 upptagningen har vi aldrig haft så mycket skog som nu med industriskogsbruket det är ju bra sen verkar det hända en del utrikes med Kina har planterat 1,5 ggr Sveriges yta och till min förvåning planterar Etiopien 350 miljoner plantor/dag ca vad vi planterar per år bravo så det finns hopp.

  Gilla

  • Konst & Politik
   6 september, 2019

   Jo det är sant. Vi får hoppas att Etiopiens och Kinas träd kompenserar Bolsonaros svedjehyggen även om det är en helt annan sorts skog. Men varför inte gallra ist f att kalhugga här i Sverige? Borde inte vara tillåtet.Skogen är inte enbart ett virkesupplag utan en del av vår gemensamma natur. Gran passar inte Skåne – där ska växa bok. Och riktigt gamla träd borde k-märkas!
   Läs gärna mina artiklar ”Träd jag minns”, 1-3:

   https://anarchyisorder.wordpress.com/2014/06/02/trad-jag-minns/

   Ha det bra!

   Gilla

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 3 september, 2019 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: