Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

FORSKARE SPÅR KAPITALISMENS DÖD.

Immanuel Wallerstein i Lund. Immanuel Wallerstein spår kapitalismens död före år 2050. Han är ett riktigt stort namn för dem som vill se alternativa system för större global rättvisa och ett gissel för dem som vill behålla den rådande ordningen (SDS).

”Populism som Bolsonaros är ett globalt framtidshot” skriver Sydsvenskan och där trillade äntligen poletten ner om än med en liberal eufemism som är typisk just när fascismen ska avhandlas. När man skriver om Venezuela saknas alla sådana hämningar.

Slöjförbudet (M). I FNs Barnkonvention, artikel 14, står det: ”Konventionsstaterna ska respektera barnets rätt till tankefrihet, samvetsfrihet och religionsfrihet”. Därmed borde saken vara utagerad. Men GP.s ”slöjdförbud” har nu smittat av sig på Jan Guillou som också skriver ”slöjdförbud” på åtminstone ett ställe i gårdagens tidning. Behöver man kunna stava för att bli journalist? Jag trodde det ett tag. https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/RRq0G8/ett-moderat-slojforbud-vore-avsett-att-klamma-at-muslimer-i-allmanhet?

Politiker vill se mer graffiti. Trollhättan, 2013. En cykeltur öppnade ögonen för hur professionell graffitikonst kan förgylla tillvaron. Nu ska kommunen aktivt medverka till gatukonst på fler platser. – Där det passar, i tråkiga miljöer som Stallbacka och återvinningsstationer, säger Peter Andersson och Carina Lorentzon, ordförande för byggnadsnämndens respektive kultur- och fritidsnämnden (ttela.se)

Konsten: Snösätra HoF 2015.

snösätra HoF 2015


Citatet: ”Alla vet att ‘samhället’ vi lever i är djupt problematiskt. Detta kommer bara att bli värre tills vi gör något. Den nuvarande röran har kallats ett ‘mänskligt tillstånd’, men är inte naturlig för människor. Den är resultatet av 10 000 års skadeverkningar. Senkapitalismen, den nuvarande formen av ekonomiskt slaveri, är inte i sin kärna ett ekonomiskt system. Det är en sjuk inställning till livet, en radikal avvikelse från vad livet handlar om. Behandlingen kommer att kräva ett genomgripande andligt uppvaknande. En annan värld är inte bara möjlig utan också helt nödvändig”.   — John F Barnett i ”Into Eden”.

***

Övrigt: Artikeln ”Experter och extremister” har uppdaterats med den senaste MSB-rapporten. ”Radikala Citat” har också fyllts på, lksom ”Dictionary of Old School Aerosol Art”.

 

lovepeace

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: