Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

ALEXEI POLIKCHOVICHS TAL 16/8 2019.

Politiske fången Alexei Polikhovichs tal (Crimethinc).


Ryssland


Hej alla.

Jag heter Alexei Polikhovich och tillbringade tre år, tre månader och tre dagar i fängelse på grund av upploppet på Bolotnaya-torget. Jag sattes i fängelse för att ha hållit fast händerna på en polis som slog demonstranter. Och nu står jag framför dig för att jag är rasande.

Jag är rasande över att historien upprepar sig. Jag är rasande för att anonyma människor i hjälmar, masker och rustningar slår försvarslösa människor på Moskvas gator. De slår dem igen och igen kommer de att bli straffade. Jag är rasande över att Moskva är ockuperat av dessa stormtrupper som betraktar oss alla som Rysslands fiender.

Jag såg dem. Jag såg en man i en hjälm med ett tillhygge som rasande slog någon som låg på marken och skrek. Jag såg horder av dessa människor i hjälmar attackera människor som stod där fridfullt. Det enda som var farligt den 27 juli var de brottsbekämpande myndigheterna. Bara dom.

De lärde sig slå oss – och sedan lärde de sig att spela offer i domstolarna och säga hur de skadades av en kastad plastkopp eller från beröringen av våra varma, ömma händer, precis som de skadade från sången ”Cops are the Shame of Russia”. De gråter i sina anonyma fega kanaler på nätet att de är de riktiga ryska männen och vi är betalda provokatörer. Hej där männen, hur är det att spela offer i domstolarna mot studenter, doktorander, bloggare, TV-direktörer, volontärer? Vad kommer dina barn att säga om dessa berättelser när de växer upp? Dina barn kommer att hata dig. Polisbarn – hatar poliser!

Jag är rasande över att sjunde år seglar undersökningskommitténs fartyg in i Moskva och förleder unga människor bort till den kretensiska labyrinten som ett offer för Minotauren. För att försäkra att Aten – Moskva – förblir en lugn stad med grillfestivaler. Så att flyktingar och förrädare från Berkut på ett säkert sätt kan öva sig med batonger på våra kroppar. Så att överste Kusyuk fortfarande kan bära sin mustasch i vårt land och beordra nedkämpandet av fredliga demonstrationer.

De kommer var sjunde år för att offra oss. Och så är det. Idag är jag rasande och vill att du också ska känna upprördheten. Jag vill att du – alla av oss – ska bli Ariadne för de tretton killarna som redan har fängslats i upploppssaken hittills. Jag tror att vi kan hantera det. Efter [fallet med Ivan] Golunov tror jag att vi har styrkan att få in en tråd som kommer att leda dem ut ur labyrinten av fängelser, domstolar och polisbrutalitet.

Hur många är här nu? Många tusentals. Jag vill se dessa tusentals under fönstren på Basmanny-domstolen [domstolen som beordrade arresteringarna] —här, vi är väldigt nära Basmanny-domstolen. Jag är inte en anhängare av Navalny, jag tror inte på val, jag är bara en rysk anarkist. En enkel rysk man. Jag vill att vi ska ropa till alla Kusyuks, Moskvas valkommission, kravallpolis, poliser, domare och byråkrater. Dom är fucking galna! Dom är fucking galna! Dom är fucking galna!

Stöd människorna i fängelset. Gå hem och skriv ett brev till dem i fängelse. Donera pengar för mat och advokatavgifterna. Hitta personen med en donationslåda i mängden nu – det är min medbrottsling från Bolotnaya-fallet, Volodya Akimenkov – ge honom medel för politiska fångar. Prata om det och gå till domstolen; protesterna under domstolens fönster bör aldrig sluta.

Kom ihåg deras namn. Kom ihåg deras namn – inte som namnen på offren eller hjältarna, utan som namnen på dina vänner som kommer att vara hemma snart. Ropa ut dem:

Alexey Minyailo!
Vladislav Barabanov!
Kirill Zhukov!
Egor Zhukov!
Ivan Podkopaev!
Samariddin Radzhapov!
Evgeny Kovalenko!
Sergey Abanichev!
Daniel Conon!
Sergey Fomin!
Aydar Gubaidulin!
Danila Begletz!
Dmitry Vasiliev!
Pavel Ustinov!


 

https://crimethinc.com/2019/08/14/the-speech-of-russian-anarchist-alexei-polikhovich-in-moscow-for-which-he-is-currently-imprisoned  Övers. S. Jacobson 2019.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 30 augusti, 2019 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: