Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

BOLSONARO BACKAR.

Äntligen här. Tack alla som kom för att vinka av mig i Plymouth, och alla som välkomnade mig i New York! Nu ska jag vila några dagar, och på fredag ska jag delta i strejken utanför FN. pic.twitter.com/yZ9yJHh1lZ – Greta Thunberg (@GretaThunberg) 28 augusti 2019

Bolsonaro har nu tvingats
införa eldningsförbud i Amazonas men först måste de pågående bränderna släckas. Klimatets fiende nr 1 backar.

Studentprotest stoppar Alternativ för Sverige. Utrikespolitiska föreningen vid Linköpings universitet ställer in en planerad föreläsning med AfS-ledaren Gustav Kasselstrand efter studentprotester.– Vi tycker inte de hör hemma på campus, säger Erica Nådin (S) som tog initiativ till protesten (ETC).

Snart lever vi i ett övervakningssamhälle. Polisen har inlett ett omfattande projekt – kameror kan följa en person från plats till plats, känna igen och identifiera personer (AB). Är diktaturen Kina föredömet?

Moderaterna: Minska invandringen med 70 procent. ”Vi måste ner på en betydligt lägre nivå. Runt 5 000 till 8 000 asylsökanden per år”, säger Maria Malmer Stenergard (M). (Metro). Sverigedumokraterna applåderar.

Det är hög tid att Sverige inför möjligheten att rösta elektroniskt och börjar leva upp till FN-konventionens tal om demokratiska processer, skriver Susanna Laurin på Funka (Ny Teknik).

Kommunfullmäktige har avslagit Sverigedemokraternas motion om att förbjuda tiggeri på vissa platser i Lund och kommunens andra tätorter. Men för första gången fick SD stöd för en tiggerimotion av en ledamot från ett annat parti – moderaten Ann Heberlein (SDS). Någon som är förvånad?

Talk: How Capitalism Sells Your Life. När: 2019-09-05 19:00. Var: Smålands Nation, Lund.

Konsten: Stanley Boxer: Untitled, 1956.


stanleyboxer

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: