Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

GRETA NÄRMAR SIG NEW YORK.

G7-ländernas ledare har kommit överens om att ”omedelbart” bidra med 20 miljoner dollar, drygt 214 miljoner kronor, till brandbekämpningen i Amazonas regnskog. Det meddelar Frankrikes president Emmanuel Macron under en presskonferens.

Terrorattentatet i El Paso i Texas tidigare denna månad krävde minst 20 människoliv och skadade 26 andra, bland dem en fyra månader gammal baby och andra småbarn. Istället för att attackera det högerextrema våldet väljer riksdagsledamoten Jan Ericson (M) att attackera Sveriges Radio Ekot för att Ekot rapporterade att terroristen var vit (Aktuellt Fokus).

 ”En kvinna i Malmö har skjutits tills döds på öppen gata där hon befann sig med sitt barn. Det är en ofattbart grym handling, som väcker avsky hos mig och i hela landet. Detta har ingenting i vårt samhälle att göra”, säger statsminister Stefan Löfven om det inträffade.

Greta Thunberg är just nu 50 mil från Nova Scotia i hård sjö och kommer till New York någon gång under onsdagen, där hon ska välkomnas av miljöorganisationer. Hon verkar ostoppbar. A race we must win. Heja Greta!


gretas båt

 

***

Boktips: Jonas Cullberg:”En amerikansk epidemi”.Atlas 2019. Om opioidkrsen och Big Pharma.

***

Citatet; ”Just i samma veva som svenska vapen sätts in i strider i fjärran land (Afghanistan, Libyen) som demokratiretoriken ånyo börjar breda ut sig på hemmaplan. Kungariket Sverige skaffar sig en mission: jämlikhet, jämställdhet! Det räcker inte med att värna demokratiska landvinningar i eget land: de ska gå på export, på ”offensiven”. Vi ska visa hur man tar itu med korruption: är vi skickade att göra det? Vi, som drev Julian Assange in i djävulens håla, ska ”stödja journalister”. Vi, som har tillåt främmande makt att gripa människor på svensk mark och föra dem till tortyr, ska tala om för andra hur rättsstaten fungerar”.

Anders Björnsson på alliansfriheten.se , citerad i FiB Kulturfront. https://www.fib.se/article/margot-wallstroems-demokratioffeniv

***

2 kommentarer på “GRETA NÄRMAR SIG NEW YORK.

  1. Harvey
    2 oktober, 2019

    Many thanks. I enjoy this!

    Gilla

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: