Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

TRUMP FICK INTE KÖPA GRÖNLAND BU-HU-UU!

Donald Trump blev förolämpad för att han inte fick köpa Grönland (!) av Danmark och svarar genom att skjuta upp sitt statsbesök. Han väntar sig att hela världen ska stå tll hans förfogande. Att han ska kunna avgöra vad som helst med pengars makt, även över huvudet på en hel inuitbefolkning. Kejsarvansinne.

Bloggaren Sven Tycker kommenterar: ”Donald Trump måste vara skvatt galen om han trodde på allvar att det här var en realistisk tanke. Eller så handlar det om att han vill försöka sig på en ny metod för att ”Make America Great”. USA skulle ju onekligen bli mycket större om Grönland blev en ny delstat! ”

En annan galen president, Brasiliens Bolsonaro, påstår att mljöorganisationer anlagt de omfattande skogsbränderna i Amazonas, en helt absurd anklagelse. Svedjebruk används fortfarande i Brasilien och det är troligen så bränderna har startat. Samtidigt har Bolsonaro gett fritt fram för ökad avverkning. Förstörelsen av Amazonas hotar hela världens ekologi och klimat – men Bolsonaro är klimatförnekare och ser därför inget problem med avskogning. Helt kriminellt.

Ur arbetarklassens historia
@wrkclasshistory. 21 augusti 1791 började den haitiska revolutionen när 100 000 slavar stod upp och så småningom störtade både slaveriet och det franska styret och skapade världens första svarta republik. #blackhistory https://libcom.org/library/haitia

Jag införskaffade nyligen konsttidskrifterna Paletten och Konstperspektiv men de innehöll ingen konst, knappast heller några bilder. Däremot långa kvasifilosofiska texter. Lämna det åt yrkesfilosoferna! En konsttidskrift ska givetvis innehålla bilder av visuell konst. Underground Productions (UP) är däremot en sådan, liksom Juxtapose Magazine icke att förglömma.

Konsten: Ske, Bik, Cope2, Cern, Noe2, T-kid, Eaz, Ewok i Bronx HoF.


SkeBronx HoF.jpg


Citatet: ”Att vara hoppfull i dåliga tider är inte dumt och romantiskt. Det bygger på det faktum att mänsklig historia är en historia inte bara av grymhet utan också av medkänsla, offervilja, mod, vänlighet. Det vi väljer att betona i denna komplexa historia kommer att avgöra våra liv. Om vi bara ser det värsta, förstör vi vår förmåga att göra någonting. Om vi kommer ihåg de här tiderna och platserna – och det finns så många – där människor har uppträtt magnifikt, ger detta oss energi att agera, och åtminstone möjligheten att skicka den här snurriga världen i en annan riktning. Och om vi gör det, behöver vi inte vänta på någon stor utopisk framtid. Framtiden är en oändlig följd av nutider och att leva nu som vi tror att människor bör leva, trots allt som är dåligt omkring oss, är i sig en fantastisk seger. ”  – Howard Zinn (1922-2010) historiker.

***

2 kommentarer på “TRUMP FICK INTE KÖPA GRÖNLAND BU-HU-UU!

  1. Björn
    22 augusti, 2019

    Stackars Donald han vill ju ha Grönland hur kan Danskarna va så oresonliga inte ens förslagit Skåne som Svenskarna stulit som ersättning.Får nog bli att uppgradera Grönland till ett stort hot mot Usa´s säkerhet som måste invaderas.

    Gilla

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 22 augusti, 2019 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: