Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

EXTINCTION REBELLION.

Kuba säkraste landet i Latnamerika och Karibien att vara barn och ungdom i. Den årliga Rädda Barnen-rapporten utvärderar 176 länder som använder internationella indikatorer på spädbarnsdödlighet, tillgång till utbildning, näring, skydd mot skadliga metoder som barnarbete, barnäktenskap, mord och tvångsförflyttnng. Landet med bästa prestanda är Kuba (Telesur).

”Varje oro för iranska massförstörelsevapen skulle kunna lindras på ett enkelt sätt genom att följa Irans uppmaning att etablera en kärnvapenfri zon i Mellanöstern” säger den legendariske intellektuellen Noam Chomsky, men det hindrar inte Trump-administrationen från att hitta på historier om att Iran ”hotar att erövra världen” för att eskalera spänningarna och därigenom stärka Trumps ställning i valet 2020 (truthout.org).

chomsky


Malmö uprising – flood the streets! När: 2019-08-24 11:00.
Var: Kungsparken Malmö, Malmö.

Häng med på Extinction Rebellion Sveriges största aktion hittills, den 24:e augusti. Vi ska svämma över alla bräddar! FLOOD THE STREETS! Denna aktion är en viktig del av vår strategi för att tvinga beslutsfattare att tala klarspråk om vidden av den klimatkollaps vi står inför, och sedan att ta nödvändiga beslut för att möta krisen. Aktionen är också en del av vår mobilisering inför October Rebellion. Samlingsplats är Kungsparken i Malmö kl 11:00 och här tränar vi icke-våld för alla, både nybörjare och de som vill fräscha upp sina färdigheter!

Vi delar upp oss i svärmar och slår sedan mot flera olika mål. Vi avslutar hela aktionen med en musikfest/blockad nära havet – exakt plats kommer vi att avslöja vid ett lämpligare tillfälle. Vi ska ha massor av musik, konst och möjligheter att ha roligt! Tält och camping anordnas i närheten och även andra sorters övernattning är möjliga – kolla in en separat post i detta evenemang med detaljerad information och hur du kan anmäla dig. Detta inlägg kommer att uppdateras med ytterligare information kring resor, träning och andra förberedelser och arrangemang.

XR erbjuder en möjlighet för dig att vara med när det händer, du kan vara på rätt sida i historien. Kom och var med!
Låt oss svämma över alla bräddar! Vill du vara med på aktionen och åka från Stockholm eller någonstans på vägen? Anmäl dig till bussen här: https://xrsweden.se/lime/index.php/854697
(gatorna.info).

Konsten. Politisk konstaktivism handlar det om i ”Kämpaoke” vid Skeppsbrokajen i Stockholm (DN). Konst och politik!


kämpaoke

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 20 augusti, 2019 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: