Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

KVINNLIGA KONSTNÄRER LYFTS FRAM.

Finns det ingen gräns för den dödliga och auktoritära absurditeten i Amerika, landet med massakrer som Virginia Tech, Sandy Hook, Aurora, Orlando, Las Vegas, Parkland och nu El Paso och Dayton bland andra platser?
Förenta staterna är inte en fungerande demokrati. Det är inte en demokrati alls. Inte på vapen. Inte på sjukförsäkring. Inte på psykisk hälsopolitik. Inte på fackliga organisationsrättigheter. Inte på social välfärd. Inte på beskattning. Inte på löner. Inte på klimat. Inte på skolans finansiering. Inte på ”gränssäkerhet” och invandring. Inte på straffrätt. Inte på ”försvarets” (militära imperialismens) utgifter. Inte på fördelningen av förmögenhet och inkomst. Inte på någonting, faktiskt, skriver Counterpunch.

Ylva Johansson kan bli jättestaty i Göteborg.
Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson som 52 meter hög staty i inloppet till Göteborg. Det kan bli verklighet om Västsvenska industrigillets planer går i lås. Den nya statyn skulle därmed bli Sveriges högsta (Arbetaren). Den fråga många ställer sig är – varför? För att hon lyckades inskränka strejkrätten? Bygg inte statyn – och om den ändå uppförs – riv den!

Anders Sörenson/SKP/Riktpunkt sågar KP: Dess ordföranden har lämnat revolutionen och klasskampen, betonar nu nationen och närmar sig fascismen. https://riktpunkt.nu/2019/07/kommunistiska-partiets-ordforande-narmar-sig-fascismen/

Konsten: Med en kraftfull markering tillägnar Baltimore Museum of Art hela sitt program 2020 till kvinnliga konstnärer (Artnet).


artnet

Courtesy Artnet.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 12 augusti, 2019 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: