Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

FRIHET ÅT AZAT OCH KIRILL!

Demonstrationerna i Hongkong, för sjunde veckan i sträck, har utlösts av att fastlands-Kina vill att Hongkongbor ska kunna utvisas dit. Strejken i Hongkong paralyserar stora delar av regionens transportnät, med fler än 100 flygningar till och från Hongkong inställda eftersom över 1 000 piloter deltar i demonstrationerna. Även Hongkongs kollektivtrafik är kraftigt begränsad efter att demonstranter hindrat tunnelbanetåg från att lämna stationerna, rapporterar CNN.

Solidaritetsaktion med de fängslade anarkisterna i Lund, Sverige.

Natten mot den 2 augusti genomförde Folkets Självförsvar en liten solidaritetsaktion med de anarkistiska fångarna i Ryssland. På företagets Alfa Lavals huvudkontor som befinner sig i Lund, Sverige, och i närheten till det, skrev vi med sprayfärg ”Frihet åt Azat Miftahov”, ”Frihet åt Kirill Kuzminkin” och ”Dumpa Ryssland”. Alfa Laval bedriver sin verksamhet i Ryssland. Därför valdes företagets huvudkontor som ett objekt för aktionen.

Vi anser att det behövs en kort förklaring till aktionens genomförande. Azat Miftahov och Kirill Kuzminkin är anarkisterna som befinner sig på häktet i Moskva. Azat Miftahov blev arresterad februari detta år. Han anklagades att han tillverkade sprängmedel. FSB torterade Azat. Något bevis att Azat hade något att göra med sprängmedel saknades. Då anklagades vår kamrat att han deltog i attacken mot Putins partis ”Enade Rysslands” kontor den 30 januari 2018. Den nya häktesförhandlingen i Azat Miftahovs fall äger rum om några dagar, den femte augusti. Tidigare har vi redan genomfört en solidaritetsaktion med Azat. (https://gatorna.info/threads/solidaritetsaktion-med-anarkisten-azat-miftahov-i–2078/ )


frhet-jpg


Kirill Kuzminkin är en fjortonårig anarkist från Moskva. Han, precis som Azat Miftahov, befinner sig i häktet. FSB anklagar honom för terrorbrott. Enligt utredningen hade Kirill kontakt med Mikjhail Zhlobitskij, den sjuttonårige anarkistiske självmordsbombaren som attackerade FSB byggnaden i staden Archangelsk den 31 oktober 2018. Det statliga rättsväsendet menar också att Kirill planerade spränga en bomb under nazisternas demonstration i Rysslands huvudstad.

Varför kräver vi att Alfa Laval ska ”dumpa Ryssland”? Därför att den ryska staten har överskridit alla möjliga och omöjliga ondskans gränser. Därför att anarkister torteras med elektricitet. Det handlar inte bara om den fysiska smärtan, även om denna är hemsk. Tortyrerna handlar om angrepp mot individens värdighet. Och individens värdighet bör vi försvara alltid. Detta är vår världsbilds grundföreställning. Mikhail Zhlobitskij förstod detta. Därför offrade han sitt unga liv.

Alfa Laval bör ”dumpa Ryssland” därför att nya arrester pågår just nu efter massdemonstrationerna denna lördag den 27 juli. De mest modiga, solidariska och finkänsliga människor arresteras igen. Denna ondska bör bekämpas. Vi vill inte ha ”stabilitet” i Ryssland, vi vill inte se någon ”ekonomisk tillväxt” där. Vi vill se den avgörande konflikten mellan det upproriska folket å ena sidan och staten och kapitalisterna å den andra. Vägen mot den nya världen kommer att banas bara på detta sätt. De svenska företagen måste sluta att investera i Ryssland ekonomi och bedriva sin ekonomiska verksamhet inom den ryska statens gränser.

Vi vill se Ryssland ekonomi förstörd.
Vi vill se FSB medarbetares lik hängda på trän, som i Budapest 1956.

Deltagarna i massdemonstrationerna bör strunta i lagarna. Under protesterna den 27 juli såg vi att demonstranterna agerar mer radikalt än de brukade göra innan. Rebellerna bland folket pepparsprayade poliserna och statens tjänare fick vid flera tillfällen tunga saker kastade mot sig. Vi är glada att se denna utveckling. Bara den öppna styrkan har den avgörande betydelsen i denna konfrontation. Att följa lagarna är bara ett farligt självbedrägeri. Därför genomförde vi vår lilla solidaritetsaktion på ett ”olagligt” sätt.


frihhet2


Med den unge hjälten Mikhail Zhlobitskij i hjärtat
Med tankarna om vår fängslade kamraterna
Kommer vi att strida i det sista kriget som vi längtar mest av allt.

Vi närmar oss detta krig
med våra handlingar.
Den ryska texten och fler bilder: https://vk.com/class__war?w=wall-34380444_193928
Folkets Självförsvars sammanfattning om förföljelserna mot anarkister i Ryssland och information hur en kan hjälpa de fängslade anarkisterna hittar man här (texten på engelska): https://naroborona.info/2019/04/06/repressions-against-russian-anarchists/
Folkets Självförsvar / Narodnaya Samooborona
Länk: https://vk.com/class__war?w=wall-34380444_193928

***

Övrigt: I juni 2019 fick artikeln ”300+ SD-skandaler” 3 426 gilla-markeringar! Redigeringen av ”Dictionary of Old School Aerosol Art” fortsätter..

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: