Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

SVERIGES DYRASTE POLITIKER.

Demokratiska republiken Kongo kämpar med världens näst största ebolaepidemi som regisrerats, med mer än 1 800 liv förlorade och 2 600 bekräftade infektioner sedan utbrottet förklarades den 1 augusti 2018. Utbrottet sker i norra Kivu och Ituri-provinserna. Grannländer vidtar åtgärder för att mildra risken för spridning. Världshälsoorganisationen har mer än 600 anställda som stödjer den regeringsledda åtgärden tillsammans med nationella och internationella partners (WHO 29/7 2019).

Tillståndskrav för tiggeri
införs i dag – det här innebär det i praktiken. Som första kommun i landet kräver Eskilstuna från och med idag tillstånd för passiv penninginsamling på vissa platser i stan, och det är polisen som ska kontrollera att bestämmelsen följs. – Har man inget tillstånd är det brott mot ordningslagen och straffet är böter, säger kommunpolisen Thomas Bergqvist (svt.se). https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/kommunpolisen-om-det-inte-finns-tillstand-far-man-anvanda-annan-lagstiftning-for-att-se-till-att-den-passiva-penninginsamlingen-upphor

Att kräva böter av en tiggare som själv behöver pengar är en särdeles absurd idé. Fattigdom är inget brott och ska heller inte bestraffas! Fattigdom ska åtgärdas med rättvis strukturell fördelning, inget annat.

”Efter enorm press från allmänheten
och intern kritik valde Filippa Reinfeldt och att avgå 2014. efter miljardskandaler. Då tog hon raka klivet in i välfärdsbolaget Aleris och har nu gjort comeback inom Kristerssons Moderaterna. Fram tills idag är Filippa Reinfeldt Sveriges dyraste politiker” skriver Aktuellt Fokus om skandalen kring Nya Karolinska och Moderaterna i Stockholm. https://aktuelltfokus.se/sveriges-dyraste-politiker-gor-comeback-i-moderaterna/

Konsten: S. Jacobson: ”Ädelstenar”.
2000-10. o.p.p 41 X 33 cm.


Ädelstenar

***

Citatet: ”Begreppet ’kapitalocen’ är myntat av debattören Mattias Hagberg som med rätta hävdar att grundproblemet för klimatkrisen är kapitalismen, därför att kapitalismen kräver ständigt ökad resursförbrukning för att överhuvudtaget kunna fungera” — Proletären 2019.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: