Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

POLISENS OREGISTRERADE DÖDSSKJUTNINGAR. AVVÄPNA POLISEN!

Finlands Näringsminister – Privatiseringen av elnätet var ett misstag (Aktuellt Fokus). https://aktuelltfokus.se/finlands-naringsminister-privatiseringen-av-elnatet-var-ett-misstag/

Jordens Befrielsefront satte eld på en av SCA:s bilar i Östersund. (Översatt från 325.nostate.net). Under natten den åttonde juli sattes en bil i brand som stod parkerad på SCA:s parkering i Östersund. SCA är ett av de företag som är ansvariga för kalhuggandet och förstörelsen av gammelskog i Sverige. Den terror de utövar på det vilda kommer att ha konsekvenser. Vi kommer inte bara att tysta titta på när deras eko-terrorism förstör de sista vilda skogarna i norra Europa.Vi kommer att jaga er med eld och sabotage. Förstör det som förstör dig!.

För det vilda! JBF Jordgumma
Länk: https://325.nostate.net/2019/07/23/earth-liberation-front-torch-sca-timber-company-vehicle-sweden/  (Gatorna.info)..

Svenska Polisens dödsskjutningar. NOA skriver i sin statistikrapport pols(fullspäckad med bortförklaringar, nedtoningar, bagatelliseringar och flashiga diagram) 2019-04-25 över polisens 36 dödsskjutningar 1990-2019:
”Det finns fortsatt betydande brister i inrapportering av upprättad grund-  och individrapport till Noa. I vissa fall har de rapporter varifrån data skickats in till RPS resp. Noa även varit ofullständigt ifyllda varför viss data saknas för en del av händelserna.” (s. 5). https://polisen.se/siteassets/dokument/ovriga_rapporter/polisens-valdshjalpmedel-1990-2018-extern.pdf

Detta innebär med stor sannolikhet att antalet dödsskjutningar särskilt före 1992 är fler än vad som kommit till allmänhetens kännedom. Under senare år har ökningen varit dramatisk: från c:a 1 dödade personer årligen tll 6 dödsskjutningar bara under 2018. Avväpna polisen!

Se även: https://anarchyisorder.wordpress.com/2016/05/12/svenska-polisens-dodsskjutningar-1995-2016/


polisen1***

 

2 kommentarer på “POLISENS OREGISTRERADE DÖDSSKJUTNINGAR. AVVÄPNA POLISEN!

 1. Björn
  1 augusti, 2019

  Svenska Polisens dödsskjutningar

  Förvånande att polisen får använda halvmantlade kulor som när de träffar blir som en svamp samtidigt som de snurrar ger mycket svåra skador och används bara i jakt
  i krig är de förbjudna.

  Gilla

  • Konst & Politik
   1 augusti, 2019

   Ja, ända sedan 1890-talet! Dum-dum-kulor kallades dom förr. I polisens statistikrappurt finner man de mest långsökta motiveringar till denna ammunition. Dom gillar väl att döda helt enkelt. 1921 avskaffades dödsstraffet i Sverige. Polisen har nu en makt som sedan dess inte tillkommer någon annan: att besluta om och utföra dödsstraff på fläcken.”Jag kände mig hotad” eller dylikt räcker som motivering. Av de 36 dödsskjutningarna har en (1) polis blvit dömd för vållande till annans död. Otroligt.Men Staten vill ha det så.

   Gilla

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 1 augusti, 2019 av i * KRÖNIKAN och märktes , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: