Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

RASISTFÖRBUD UTREDS AV REGERINGEN.

”Denne president agerar som om han står över lagen eller själv är lagen. Han ljuger och han fuskar och han mobbar. Han är hatisk och oförskämd och rasistisk. Han talar om kvinnor han dras till som om de är föremål att ägas och om kvinnor som vågar utmana honom som fiender som måste krossas” skriver Charles M. Blow i New York Times om Donald Trump.

Rasistiska organisationer, och även deltagande i sådana, kan komma att förbjudas i Sverige. Saken ska nu utredas av en kommitté tillsatt av regeringen. Den organiserade rasismen är ”ett hot som behöver uppmärksammas särskilt”, skriver regeringen i ett pressmeddelande (svt). Besked kommer i början av 2021.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/regeringen-ska-utreda-forbud-mot-rasistiska-organisationer

Uppemot 4000 personer tågade på torsdagen genom Visby under mångfaldsparaden. ”Det är en viktig signal till dem som känner att de får sitt utrymme krympt, till dem som är hotade, hatade och förföljda”, säger Eric Fugeläng, ordförande för RFSL på Gotland (AB).

Polisutbildning deltar i Malmö Pride. Nystartade polisutbildningen i Malmö deltar officiellt i stadens Pride-parad i sommar säger Caroline Mellgren, föreståndare för polisprogrammet (ETC). Många partier, organisationer och institutioner passar på att göra reklam för sig själva i Pride men detta är ändå mycket udda med tanke på HBTQ-rörelsens ursprung och relation till polismakten. Glöm aldrig Stonewall 1969!

Frederic Edwin Church: Morning in the Tropics, 1858.


morning

Courtesy Frederic Edwin Church.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: