Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

TERRORBALANS UTAN VETT OCH SANS.

Sverige ska inte underteckna FN-konventionen om förbud mot kärnvapen, anser den svenska militären. Vad det är som är så bra med kärnvapen framgår inte. Nej, det handlar om terrorbalans utan vett och sans. ”Kärnvapen innebär ett enormt säkerhetshot och utgör en konstant risk för global ödeläggelse, radioaktiva föroreningar och förödande klimateffekter som nukleär vinter – vare sig de utlöses av misstag eller avsiktligt”, skriver Kristna Fredsrörelsen, en av många organisationer som är för ett förbud.

Alla kärnvapen måste bort i en total och internationell nedrustning om det militärindustriella komplexets suicidala tendenser ska kunna stoppas.och den slutliga katastrofen ska kunna undvikas.

Neom – ny megastad för superrika som vill fly skatter och klimatkris. Saudiarabiens kronprins Mohammed bin Salman vill förbereda kungadömet för en framtid där oljan kommer att ha spelat ut sin roll. Svaret är att anlägga en stad som ska åtnjuta egna ekonomiska och juridiska regler (ETC).

Debattklimatet. Man skulle kunna tro att SD påverkat den svenska opinionen, men det är en synvilla. Svenskarna i allmänhet är fortfarande positiva till invandringen. Politikerna (kappvändarna) till höger är en annan sak. Vad SD – och nazisterna – däremot har påverkat är det uppskruvade tonläget, och där märks en tydlig skillnad före och efter SD:s inträde i Riksdagen 2010. Därför är det så viktigt att bekämpa HMF.

Ett exempel: Rasistgrupp döms för HMF. Administratören för Facebook-gruppen ”Stå upp för Sverige” döms för att inte ha tagit bort kommentarer som utgör hets mot folkgrupp. Domen är unik då det bara är andra gången lagen prövas på detta sätt (Expo).

Polisen i Lund
säger sig nu fokusera på bilbränder. Hur vore det om de fokuserade på högervåldet?

Pierre Bonnard.
Ännu en Bonnard-målning: ”Nude in an interior”, 1935. Sen postimpressionism som lutar åt det abstrakta.


bonnard5.png

***

Citatet: ”Anarkister tämjer man inte med fängelse och deportation – de blir bara mer övertygade och målmedvetna”. — Buenaventura Durruti (1896-1936).

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 30 juni, 2019 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: