Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

BORT MED PLASTEN!

Runt 180 av världens länder är överens om nya FN-regleringar för att förhindra att plastavfall dumpas i haven. Det är ett stort genombrott att vi nu får kontroll över exporten av plastavfall till fattiga länder. Inger Näslund på Världsnaturfonden (WWF) välkomnar nyheten. Hittills har rika länder kunnat använda fattiga delar av världen som en gigantisk sopstation för sitt plastavfall. Handeln har gått genom privata aktörer, utan krav på godkännande från regeringar i de mottagande länderna. Nu är det förhoppningsvis slut på det (Epoch Times).

I Frankrike är plastpåsar i handeln redan totalförbjudna och Lidl i Danmark följer nu efter. Naturvårdsverket föreslår att påsen ska kosta 5 kronor styck i Sverige. Papperspåsar har

Pride Helsingborg har motarbetats av stadens politiker och kommer antagligen att gå för sista gången i år. Det är otroligt skamligt att politikerna inte ville gå med om dom inte fick göra reklam för sina egna små idiotpartier. Pride handlar om den stora militanta rörelsen för sexuellt likaberättigande som började i Stonewall 1969 och har ingenting alls med svenska riksdagspartier eller PR-sugna företag att göra, däremot med utomparlamentarisk rosa-svart kamp.

 


anarkofem


https://www.svt.se/nyheter/lokalt/helsingborg/pride-i-helsingborg-hotat


Ryske konstnären Ilja Repin (1844-1930) är berömd för sitt mustiga och detaljrika måleri med folkliga motiv, kosacker och pråmdragare. Här ett underbart porträtt av sonen.

 


repin1882

Ilja Repin: Konstnärens son, opd 1882.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 28 juni, 2019 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: