Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

BERNIE SANDERS FOR PRESIDENT!

Presidentval i USA. Totalt 20 kandidater ställs mot varandra i den första av totalt 12 debatter inför primärvalen 2020. Debatterna är uppdelade på två dagar. Expressen visar alla kandidater med namn och bild i länken nedan, men för mig finns bara Bernie Sanders. Och revolutionen.


https://www.expressen.se/nyheter/demokraterna-som-vill-utmana-donald-trump-om-vita-huset/

Det är första gången i modern tid som Sverige förklarar krig mot en annan, av FN erkänd, stat, skriver Juan Velesquez i Intis. ”Denna krigsförklaring innebär att Sverige avviker från FN-stadgan och ansluter sig till USA:s blockad mot Venezuela. Den borgerliga pressen skyller bristen på medicin, utrustning, mat, reservdelar till maskiner, vattenbrist, ransonerad elförsörjning, etcetera, på Maduro och den sittande regeringen. I själva verket är allt detta konsekvenser av blockaden. Det handlar om ett krig mot civilbefolkningen, där över 40.000 människor redan har dött på grund av den ekonomiska krigföringen. Vi får aldrig glömma att det handlar om människor, så många som en medelstor svensk kommun”.

http://www.internationalen.se/2019/06/vi-maste-borja-prata-om-sveriges-krigsforklaring-mot-venezuela/

SD-toppen John Hoffbrink nedvärderar arbetslösa och funktionshindrade på sociala medier, bland annat jämför han arbetslösa med skit. Enligt SD-toppen är neuropsykiatriska funktionshinder dessutom bara en ursäkt för att inte jobba (Aktuellt Fokus). Alltid lika sublima och intellektuella kommentarer från det hållet. Imponerande.

”Figuration har en stark ställning i måleri och teckning” rapporterar Mattias Sundblad i Omkonst från Whitney-utställningen. Det låter lovande! Whitneybiennalen – Whitney Museum of American Art, New York City, 17/5- 22/9 2019.

https://www.omkonst.se/19-whitneybiennalen.shtml

Dagens konstnär: Pike.


ppiikkee@gmail.com

Courtesy Pike. Kontakt: ppiikkee@gmail.com.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: