Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

INSIKTEN ATT HÖGERTERRORISM OCKSÅ ÄR TERRORISM.

Den 2 juni mördades den tyska politikern Walter Lübcke. Den misstänkte gärningsmannen är nazist och mordet har återigen satt det högerextrema våldet i Tyskland på agendan (Der Spiegel).”Högerextremismen måste bekämpas i sin linda”, säger förbundskansler Angela Merkel i ett skarpt uttalande. Utrikesministern Heiko Maas säger att ”Det talas alldeles för ofta om individuella fall eller vansinnesdåd när det kommer till högerextrema attacker. Terrorism är terrorism. Det finns ingenting att relativisera” (Expo). NSU har fått en uppföljare, och denna gång har inte säkerhetstjänsten som innan agerat som sömngångare. Ett bryskt uppvaknande.

https://www.spiegel.de/plus/mordfall-walter-luebcke-braune-schlaefer-vater-nachbar-nazi-killer

Erik Ullenhag ger upp kampen om partiledarposten för Liberalerna, skriver han i en debattartikel i Aftonbladet. Därmed lämnar han fältet fritt för ytterhögerliberalen Nyamko Sabuni att bli Jan Björklunds efterträdare. ”Att vara liberal är att vara kluven” sa ju gamle Gunnar Helén men här finns ingen ambivalens – full fart högerut!

Nu kan Nyheter24 avslöja att Sverigedemokraternas Kent Ekeroth återigen har hållit i en så kallad ”dunderfest” i en av riksdagens övernattningslägenheter. Here we go again. Denna gången var partyt så stökigt att riksdagens egna vakter fick utrymma festen klockan tre på natten. (N24). Ekeroth som upprepade gånger tidigare haft vilda fester i sin statliga lägenhet och skrämt upp andra riksdagsledamöter anser varje gång, så även nu, att omgivningen ljuger. ”Jag lever som en munk” har han sagt, och antytt att han är… nykterist…

Ulf Kristersson har värvat en ny pressekreterare från den liberala extremistmiljön som vill ha mer segregering, avskaffa rätten till semester och förespråkar totalt gränslös kapitalism. ”Jag välkomnar Siri Steijer till det moderata laget och ser fram emot att jobba tillsammans med henne”, sa Ulf Kristersson när han offentliggjorde sin nya pressekreterare (Aktuellt Fokus). Läs mera (om du törs, jag blir mörkrädd) om Siri Steijer här:

https://aktuelltfokus.se/detta-ar-ulf-kristerssons-nya-pressekreterare/

Som en kommentar till det totala rökförbudet: en (fortfarande laglig) målning av Xinyi Cheng. Jag skulle tippa att hon grundar med fosforiscerande rött med ett tunt skikt grått ovanpå. Det ger en ovanlig effekt, eller hur?


xinyicheng2


Courtesy Xinyi Cheng.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 25 juni, 2019 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: