Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

(S) SKÄNKTE ARBETSKÖPARNA INSKRÄNKT STREJKRÄTT. WTF?!

Strax innan gryningen den 30 april inledde den venezuelanska oppositionen ännu ett försök till en militärkupp. Redan vid dagens slut verkade kuppförsöket ha misslyckats: en av dess ledare söker tillflykt hos den spanska ambassaden, 25 av de inblandade soldaterna söker fristad hos den brasilianska ambassaden och Juan Guaidó har antingen gått under jorden eller är på flykt. More to come…

http://www.marxist.se/venezuela-guaidos-misslyckade-kupp-vad-innebar-den-och-vad-hander-harnast

Trots många svårigheter hölls ett internationellt
seminarium om Trotskij på Kuba den 6–8 maj. Filosofiska institutet arrangerade och bjöd in till evenemanget tillsammans med Trotskijmuseet i Mexiko (Revolution). Nu återstår bara ett symposium om den förr så stora och återigen växande Kubanska anarkiströrelsen. Frihetlig socialism kan rädda och utveckla den Kubanska revolutionen. Chiapas och Rojava visar vägen.

Riksdagen klubbade inskränkt strejkrätt. På tisdagen strax efter klockan 16 föll klubban. Sverige begränsar strejkrätten från och med den 1 augusti. Regeringens lagförslag röstades igenom med förkrossande majoritet. Bara Vänsterpartiet ställde sig helt emot inskränkningarna, medan Sverigedemokraterna yrkade på ändringar i förslaget. Med 236 riksdagsröster för regeringens förslag klubbades på tisdagen nya strängare fackliga konfliktregler i Sverige igenom. Fy på sig sosse, det luktar skit!

Från och med den 1 augusti utökas fredsplikten vid kollektivavtal till att gälla inte bara det fack som tecknat avtalet utan alla fack på arbetsplatsen. (Gatorna.info/Arbetaren). Svinaktigt. (s) förråder både arbetarklassen och sin egen historia på det grövsta. Gissa om de vilda strejkerna, de oberoende facken och den utomparlamentariska aktiviteten kommer att öka kraftigt? Strike Back!

Rasismen i Skåne. Caroline Ringskog Ferrada-Noli berättar i AB om sin uppväxt på skånska landsbygden. Hela hennes familj blev mobbad för att…mamman inte klippte gräsmattan! Kan man bli mer inskränkt än så? Och varför är just Skåne mest drabbad av dessa jubelidioter? Kan SD möjligen ha med saken att göra?

https://www.aftonbladet.se/kultur/a/Opa311/det-ar-inte-invandrarna-som-ar-problemet-det-ar-rasisterna


rent

Hyra är stöld. Courtesy Radical Graffiti.

vinjett2

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: