Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

SKÖNHETEN ÄR EN SVART DIAMANT.

Sommarsolståndet är den tidpunkt då jordaxeln lutar som mest mot solen. Dygnet då sommarsolståndet inträffar midsommardagen har årets längsta dag och under den dagen står solen som högst på himlen. Magi!

USA:s president Donald Trump beordrade anfall på en handfull militära anläggningar i Iran. Men ordern drogs tillbaka, rapporterar The New York Times. Då ska flygplan redan ha varit i luften. Är Trump totalt förvirrad? ”Med den amerikanska drönaren fanns också ett amerikanskt P-8-plan med 35 personer ombord. Det planet tog sig också in i vårt luftrum och vi kunde ha skjutit ned det men lät bli”, säger Amirali Hajizadeh, chef för revolutionsgardets flygvapen, till AFP.

Donald Trump har återigen anklagats för att ha våldfört sig på en kvinna. I sin senaste bok skriver journalisten E. Jean Carroll att USA:s president våldtog henne efter att de stött på varandra på ett varuhus i New York under mitten av 1990-talet. E. Jean Carroll är den 16:e kvinnan som anklagat Donald Trump för sexuella övergrepp.

Den muslimska friskolan Vetenskapsskolans vd Abdel-Nasser el Nadi, 54, har tagits i förvar av Migrationsverket, avslöjar Expressen och Doku. Säkerhetspolisen tog in honom under onsdagen. Skol-vd:n – som nu blixtersatts på posten – är därmed den femte framträdande personen inom radikalislamistiska miljöer i Sverige som frihetsberövats på kort tid (GT).

När Skolinspektionen var där upptäckte man att pojkar och flickor separerades och att det hölls islamska bönestunder, men man lät ändå skolan fortsätta. Så långt verkar det vara korrekta uppgifter men ett tips till tidningarna är att inte intervjua Magnus Ranstorp – han vet absolut ingenting.

Skönhet är en egenskap hos en person, plats, objekt eller föreställning som åstadkommer en upplevelse av perceptuell njutning, mening eller tillfredsställelse hos betraktaren. Denna upplevelse uppstår från sinnliga manifestationer som form, färg, personlighet, ljud, utformning eller rytm (sv.wikipedia.org).


SvartDiamant
Skönhet: Svart diamant.

vinjett2

2 kommentarer på “SKÖNHETEN ÄR EN SVART DIAMANT.

 1. Björn
  22 juni, 2019

  Maktens totala likgiltighet för mänskligt liv mår illa av att se suggan

  Gilla

  • Konst & Politik
   22 juni, 2019

   Ja hon är verkligen vidrig. Och de flesta amerikanska politiker utom möjlgen Alexandria Octavio-Cortez och Bernie Sanders.

   Minns du utrikesminister Madeleine Albright i tv-programmet 60 minutes?Det gällde Irakkriget, och hon ansåg att 500 000 döda irakiska barn till följd av USAs sanktioner var ”ett pris värt att betala”.

   Gilla

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: