Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

ANARCHISM IS LOVE.

Irans revolutionsgarde uppger att de har skjutit ner en amerikansk drönare i provinsens Hormuzgan. En befälhavare inom revolutionsgardet säger till AP att Iran inte vill ha krig, men att landet är ”redo för krig”. Det verkar som om USA tänker anfalla, antagligen tillsammans med Israel, och försöker just nu vilseleda opinionen så att det ska framstå som att ”Iran började”. Men det var USA som ensidigt sa upp det väl fungerande kärnvapenavtalet med Iran: detta är konfliktens ursprung.

En värmebölja med för årstiden ovanligt höga temperaturer i staden Chennai i Indien har orsakat akut vattenbrist för nära 5 miljoner invånare (Anarchimedia).

Aktivistfestival. När: 2019-06-22. 11:00 Var: Ungdomshuset, Köpenhamn.

Det finns många skäl till aktivism för tillfället. Fascism, rasism och sexism ingår i alla delar av vår vardag. I parlament runt om i världen fattar politiker beslut som avsiktligt slår mot och tar rättigheter från specifika minoritetsgrupper och vi ser att diskriminering i allt högre grad normaliseras, var vi än är – både på våra arbetsplatser eller i våra studier, i stadsbilden, i nattlivet och på internet. Vi är samtidigt en hel generation som har vuxit upp med konstanta utbildningsbesparingar och attacker mot arbetarnas villkor, och vi är många som marginaliseras ut ur staden i år eftersom vi inte är rika nog. Vi lever i ett samhälle som aldrig tar hand om oss och som förringar våra gemensamma möjligheter i livet. Det är nödvändigt att vi tillsammans gör motstånd.

ABC København – Ungdomshuset – Revolutionære Antifascister – Antifascistiske Unge / Länk: https://gatorna.info/threads/aktivistisk-festival-2208/

Sveriges bästa universitet är Lunds universitet enligt en rankning av QS. Uppsala får ursäkta, men ljuset kommer från Lund!


a is love

 

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 20 juni, 2019 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: