Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

INVANDRINGEN, RASISMEN OCH SAMHÄLLET.

De ekonomiska följderna av invandring är små, enligt nationalekonomen Joakim Ruist som skrivit en ny bok ”Global migration”. Till och med under flyktingvågen 2015 fortsatte Sverige att ha överskott i budgeten. Invandring leder inte heller till några stora sociala omvälvningar, inte ens i stora mottagarländer som Kanada, enligt Ruist (bt.se).

SCB anger t. om. ökad BNP-tillväxt när fler sökt skydd. Den offentliga konsumtionen samt tjänsteexporten och importen har ökat på grund av att fler personer har sökt skydd i Sverige. Detta får i sin tur påverkan på BNP för den totala ekonomin. Under första kvartalet 2016 var den totala BNP-tillväxten i Sverige 4,2 procent jämfört med samma kvartal året innan.

De invandrade bidrar mer till samhället
än de får tillbaka visar den första internationella rapporten av OECD om invandringens ekonomiska följder i Sverige och övriga I-lämder. 44 procent av arbetskraftsinvandrarna från tredje land har högskoleutbildning, jämfört med 34 procent för den inhemska svenska befolkningen, enligt Stockholms handelskammare (DD). Sverige har dessutom en åldrande befolkning, medan medelåldern för invandrare är lägre.

Rasismen skapar däremot mycket större problem än invandringen, med våld, hat och hot. Antalet invandrare och SD-sympatisörer är ungefär lika stort. Rasistisk organisering borde bli ett brott med annulerat medborgarskap som påföljd. En del juridiska turer skulle följa, men frågar du mig vilken grupp som därefter borde utvisas (exempelvis till Ungern) väljer jag SD:arna, AfS och NMR. Det skulle var ett enormt lyft för Sverige och svensk politik och invandrarna liksom vi andra skulle kunna känna sig trygga för första gången på länge. Rasistiskt våld och diskriminering skulle minska eller helt försvinna.

Ingenting i modern tid har splittrat och förgiftat samhällsklimatet som dessa grupperingar. Dessutom avleds debatten från klass- och könsorättvisor till att helt irrationellt handla om svenskhet kontra icke-svenskhet.

Tills vidare anser jag att SD borde byta namn till Ungerndemokraterna. Det passar bättre ihop med deras ideal och harmonierar också med nytt namn på ungdomsförbundet: Ungernsvenskarna.


K+K

Svenska invandrare: Karl-Oskar och Kristina på väg till Amerika i filmatiseringen av Vilhelm Mobergs romantriologi. Omkring en miljon svenskar togs emot i det nya landet. Utan gnäll!

vinjett2

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: