Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

HAVET RESER SIG OCH DET GÖR VI MED.

”Havet reser sig och det gör vi med.” Så stod det på ett av plakaten vid YouthStrike4Climate, ungdomar strejkar för klimatet, i London (Revolution). Nu börjar det kanske hända saker…

”Om lösningar är så omöjliga att hitta inom systemet, så ska vi kanske förändra själva systemet. Vi har inte kommit hit för att be världens ledare att bry sig. Ni har struntat i oss förut och ni kommer att strunta i oss igen. Vi har slut på ursäkter och snart har vi slut på tid. Vi har kommit hit för att berätta för er att förändring kommer, vare sig ni gillar det eller inte. Den verkliga makten hör till folket.” — Greta Thunberg, 16, klimataktivist, inför FN:s Klimatpanel.

Det har aldrig funnits, finns inte och kommer aldrig att finnas någon ”grön kapitalism” – det vore en oxymoron. Ekosocialism är däremot en verklighet, med framförallt Rojava men även Cuba som positiva exempel.


Klimatförändringar


I SVT:s Agenda avslöjade Margot Wallström för första gången att hon förhandlar med venezuelanska politikern Juan Guaido. Guaido är självutnämnd president för Venezuela och har uppmanat till en militärkupp i landet. Om motivet för dessa förhandlingar säger Wallström: ”Venezuela är ett oljerikt land”.


venezuela1

Iskall realpolitik. Naturtillgångarna tillhör det akut behövande folket, inte nyliberala kuppmakare eller utländska fossilnarkomaner. Fördela jordens resurser jämnt och låt kol och olja stanna i jorden! Det vore feministisk miljö- och utrikespolitik, Margot. Hands off Venezuela!

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: