Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

NYA LÖGNER FRÅN VITA HUSET.

Nya lögner från Vita Huset. President Donald Trump låter plantera ännu en lögn i trump6en pratsam intervju med CNBC på måndagen och säger att på grund av hans hårda handelskrig med Kina har den asiatiska nationens ekonomin förlorat ”$ 15  till  $ 20 biljoner i värde sedan den dag jag valts .”

Den kinesiska ekonomin är värd uppskattningsvis 13 biljoner dollar (det var 12,2 miljarder dollar år 2017, enligt Världsbanken). Att minska 150% av Kinas BNP skulle radera landet från världsekonomin och skulle vara ganska – otroligt (Huffington Post).

Den gula väst-rörelsen har varit en spontan och självorganiserad social rörelse som nu har hållit ut i ett halvår, trots enormt våldsam polis och regeringens kriminalisering av protesterna, samtidigt som den behåller sin autonomi och motsätter sig att man samverkar med etablerade politiska krafter inom Frankrike .

Medan de franska myndigheterna nästan omedelbart övergav sina planer på att höja bränsleavgifterna, har gula västaktivisterna fortsatt att inta gatorna i hela Frankrike varje helg för demonstrationer för att uttrycka sitt missnöje med regeringen. De gula västarna avvisar president Emmanuel Macrons politik och kräver att Macron-regimen ska avgå (Anarchimedia),

Nordkorea. En människorättsgrupp säger att den har identifierat hundratals platser där vittnen säger att Nordkorea genomförde offentliga avrättningar och utomrättsliga statliga dödsfall som en del av en godtycklig och aggressiv användning av dödsstraff som syftar till att skrämma sina medborgare (The Guardian). Foto courtesy AFP.


7360


***

Krisen i psykiatrin – kapitalismen är problemet! skriver Revolution . ”Kapitalismens inre motsättningar leder oundvikligen till nya ekonomiska kriser. Dessa kriser slår alltid hårdast mot samhällets mest utsatta. För att inte bara eliminera vårdköerna utan också ta bort grogrunden för psykisk ohälsa och ge alla människor en framtid värd att se fram emot, krävs ett socialistiskt system, som inte baserar sig på vinstintresset, utan är planerat för att tillgodose allas behov”. Exakt. http://www.marxist.se/krisen-psykiatrin-kapitalismen-ar-problemet

***

generalstrike

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 11 juni, 2019 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: