Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

50 ÅR SEDAN STONEWALL.

Stonewall 50 år. Stonewallupproret var en serie militanta demonstrationer 1969 i protest mot en brutal polisrazzia som drabbade homosexuella och transpersoner på baren Stonewall Inn i New York. Upproret spreds snart till större delar av gayrörelsen i Greenwich Village. Händelsen blev ett genombrott för gayrörelsen och firar idag 50 år av Prideparadernas revolutionära historia.


stonewall2


Brasiliens justitieminister samarbetade i hemlighet med åklagare för att döma landets ex-president Lula da Silva till fängelse i syfte att hindra honom från att delta i politiken, det skriver den undersökande sajten The Intercept. Uppgifterna är politisk dynamit i Brasilien där fascistdiktatorn Jair Bolsonaro stöter på allt hårdare motstånd från oppositionen.

Vätgas som drivmedel är framtiden. Här tankas framtidens vätgasbilar: ”Allt som behövs är vatten och sol”. På ett gärde intill E20 utanför Mariestad ligger någonting unikt: Den första tankstationen i världen där vätgas tillverkas på plats och där vem som helst kan tanka. Om man har en bil som drivs av en bränslecell förstås (svt).

Boktips: ”The Zapatistas’ Dignified Rage: Final Public Speeches of Subcommandante Marcos”. Introduction by Nick Henck. Translation by Henry Gales. AK Press, 2018.


marcos

lovepeace

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 10 juni, 2019 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: