Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

VECKAN SOM GICK: VÄRLDENS FÖRFULNING.

En IS-tribunal är mycket brådskande. Hur, när och var är fortfarande högst oklart i de svenskledda planerna på en internationell domstol mot IS-terrorister i Irak och Syrien. Nu ska detaljerna granskas av ett drygt tiotal intresserade länder i och utanför EU. Inrikesminister Mikael Damberg är nöjd efter att ha diskuterat frågan med en rad kollegor på ett möte i Luxemburg på fredagen. Sätt igång!

”Detta, WPWW, är ju en slogan som fick ganska stor utbredning i samma miljöer som Jimmie Åkesson var en del av när han gick med i Sverigedemokraterna 1994/1995. Det vore väldigt märkligt om han inte kände till det”. Så kommenterar idéhistorikern Magnus Eriksson SD-ledarens poserande och kramande med den brottsbelastade nazisten Kim Lundell från Vetlanda med texten WPWW- White Pride World Wide – med stora bokstäver på sin tröja (Aktuellt Fokus).

Det påstådda sambandet mellan invandring och brottslighet utreds med pedagogisk noggrannhet av Anders Svensson på Zaramis.se. Det handlar om samvariation, inte kausalitet.

”Att invandrare är överrepresenterade
bland de som misstänks för brott och döms för brott är välkänt. Det är inget som någon har dolt och ingen hemlighet. Det är välkänt. Men det som är intressant är varför de är överrepresenterade. De två viktigaste faktorerna för att begå brott är kön och ålder. Brott begås främst av unga män. Bland invandrare är andelen män högre än andelen bland de som fötts i Sverige. Andelens unga är också mycket högre än bland invandrare än bland de som är födda i Sverige. Majoriteten av alla brott begås av unga män och det gör att invandrare per automatik blir överrepresenterade.

Men det har inget med att de är invandrare att göra. Vidare är invandrare i större utsträckning arbetarklass. Brottsligheten är högre i arbetarklassen och bland andra med låg utbildning. Detta är ytterligare en anledning till att invandrare är överrepresenterade bland de som misstänks och döms för brott. Det beror alltså inte på att de är invandrare. Anledningarna till att invandrare är överrepresenterade när det gäller brottslighet är helt enkelt att de i större utsträckning är arbetarklass, unga och män.”

Marx hade rätt, Eskil hade fel. Eskil Fagerström påstår utan exemplifiering att ”Karl Marx hade fel om en hel del”. Om vad får vi alltså inte veta, han verkar inte själv ha läst Marx. Så källa på det, tack. Men Fagerström har förstås aldrig fel (SDS). Som om förebilden (?) fascisten Marinetti i Syrén-debatten i Lund om ni minns den… Och de aktuella syrénerna som flyttades då finns inte mer, just vad jag varnade för. I ”Syrénernas Stad”. Borde fridlysas. Där finns numera en de Chirico-ödslig piazza och ett synnerligen postmodernt besökscentrum likt ett hånflin mot Domkyrkan.  Som den franska intellektuella skribenten Annie Le Brun uttrycker det: ”Nutidskonsten – världens förfulning ”. — Annie Le Brun, i FigaroVox.


syrener

Syréner förskönar både Lund och Världen och luktar ofantligt gott.

***

En kommentar på “VECKAN SOM GICK: VÄRLDENS FÖRFULNING.

  1. Awesome post.

    Gilla

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: