Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

”LÅT OSS OMSKAPA ALLTSAMMANS”.

Trumps statsbesök i England väcker ilska hos befolkningen. Totalt sett är Trump fortsatt djupt impopulär i Storbritannien. I en opinionsmätning i maj sade 63 procent av britterna att de tycker att Trump varit en dålig eller usel president. I London stiger siffran ända upp till 71 procent – medan bara nio procent tycker att han har lyckats bra. Inför demonstrationen på tisdagen menade Jeremy Corbyn att detta var ”ett tillfälle att stå solidariska bredvid alla dem som han har attackerat i USA, runt om i världen och i vårt eget land”. Så skriver Corbyn på Twitter. Ja, Trump borde inte smickras med bombastiska statsbesök – han borde sitta i fängelse och det sedan länge.

En ny lovande behandling mot depression används nu. Antidepressiva läkemedel av SSRI-typ fungerar mycket bra på vissa, men inte på alla, dessutom finns det oönskade biverkningar även om de är färre än för de gamla tricykliska medlen. ECT, elchockbehandling, är brutal och ger skadeverkningar på minnet men också snabb effekt och används fortfarande i svåra fall. Den nya behandlingen, TMS, en huva som ger korta magnetfältsimpulser, kan användas i hemmet, fungerar tillsynes bra efter en halvtimmes daglig användning och är oskadlig visar hittills pågående försök och den är därför redan införd i den svenska psykiatribehandlingen. Psykodynamisk terapi har nyligen visat sig ha klinisk effekt och kan därför förhoppningsvis konkurrera ut den behavoristiska KBT-terapin.

Depressionssjukdomar är en folksjukdom
i västvärlden – som sannolikt delvis beror på vad Freud menade när han sa att ”vi vantrivs i kulturen”. Se även: Zerzan, John: The Mass Psychology of Misery, i: Future Primitive, 1994, s. 47-73.

Men man kan också säga
som Amaltheamannen Anton Nilson: ”Vi är skapande, tänkande energikällor allesammans. Alla som finns i Sverige, alla som finns ibland arbetarklassen i hela världen. Vi kan övertaga denna planet, omskapa alltsammans så att vi kan trivas här.”

Väldigt känd av polisen. Misshandlade äldre man med hammare. Våldshotade polisman och hans son. Poserade med leende Jimmie Åkesson. På hans tröja finns trycket ”WPWW” vilket betyder ”White Pride World Wide”. Den 29-årige nazist som SD-ledaren Jimmie Åkesson glatt poserade med dagen före EU-valdagen, är känd av polisen sedan åratal. När Aktuellt Fokus granskar mannen 28/5 framkommer det att han är dömd för flera våldsrelaterade brott. https://aktuelltfokus.se/jimmie-akesson-poserade-med-nazistisk-valdsbrottsling/

Black Lives Matter-anslutna gruppen Mapping Police Violence bestrider tanken att polisen bara dödar människor när de arbetar under intensiva förhållanden i områden med hög brottslighet. Mapping Police Violence fann att färre än en av tre svarta människor som dödades av polisen år 2016 misstänktes för ett våldsamt brott eller var beväpnad. (Vanity Fair / Infoshop). https://www.vanityfair.com/news/2016/07/dat.a-police-racial-bias

Så – låt oss omskapa alltsammans!


robertNyberg

Courtesy Robert Nyberg.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 4 juni, 2019 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: