Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

EUROPEISKA GULA VÄSTARNA PÅ GATAN UNDER EU-VALET 25 MAJ!

#GiletsJaunes: På gatan under # EU-valet 2019 på söndag 26 maj!


gj


Efter inbjudan från församlingen i Saint-Nazaire för åtgärder och mobilisering under valet till Europaparlamentet, uppmanar vi till regional konvergens för att kunna gå ut på gatorna under valet på söndag den 26 maj i alla större städer: där de flesta av vallokalerna är koncentrerade.

För alla som inte kan ta sig till den internationella demonstrationen i Bryssel uppmanar vi till att nå de närmaste storstäderna, för demonstratoner och för att ta till gatorna.

Alla val är döda – vilket rörelsen har vetat från början: vi har undvikit alla fallgropar som har ställts framför oss (regeringens samverkan, representantutnämning, manipulation av partier eller fackföreningar, uppdelning mellan bra och dåliga ”Gilets jaunes”, etc.). Vi kommer aldrig att falla  i valfällan igen som bara tjänar till att etablera de som har en maktapparat, ett enormt socialt och ekonomiskt kapital, media etc. och absolut inte tjänar intressena för ” de som inte är något ”.

Eftersom staten tjänar ekonomin, inte tvärtom! Det är den beväpnadegrenen som skyddar intressen hos dem som gör sina förmögenheter genom att handla med våra livsformer (mat, skydd, kläder, transport, vård, utbildning). Det är som lön för de multinationella företag som inte bryr sig om livet och vad folk tycker om det. Deras enda mål är att berika sig genom att utnyttja oss genom ett lönearbete som inte skänker någon mening och som förorenar och förstör jorden. Inget politiskt beslut kan därför störta ekonomin som är ett politiskt projekt av den  moderna staten som syftar till att disciplinera vårt beteende för att göra varje ögonblick, varje faktum och varje handling produktiv, lönsam och kontrollerbar. Och ingen vald tjänsteman, inget parlament, kan verkligen motsätta sig det. Låt oss komma ihåg Grekland och den förödmjukelse som det led av när den vågade tro att en vald regering kunde slåss mot Europeiska centralbanken och IMF! Det grekiska folket bröts ner och den valda regeringen blev förödmjukad trots all sin goda vilja,och föll tll föga (åtstramningsåtgärder etc.)

Vi noterar därför att den verkliga politiken, den vi har drivit under de senaste sex månaderna, börjar med blockaden och den direkta attacken på ekonomin.

Den 26 maj vidtar vi därför åtgärder: valparodin är över. Vi kommer inte längre delta i det. Och bortom det kommer vi inte längre tillåta dessa ögonblick av massiv propaganda, som endast syftar till att rättfärdiga den etablerade ordningen och ge den en legitimitet, som bara är en lögn för att  tysta oss.

Vi vill inte ha val eller representanter. Vi vill inte längre styras. Vi vill inte längre vara ”representerade”. Vi vill inte ta makten, vi vill inte ha ”mer” makt, vi vill avskaffa makten. Och i stället kommer vi att uttrycka politiken direkt, utan mellanhänder eller vallokaler. Folklig kunskap i arbetarorganisationer  har utvecklat andra politiska former (lokala församlingar, återkallbara mandat, arbetarråd etc.). Genom blockader och gula västarnas demonstrationer etc. fortsätter vi att kämpa mot den ekonomi som förtrycker oss och att ockupera det offentliga rummet för att fortsätta ta kontrollen över våra liv. Valet avbryts.

Materiell och politisk autonomi!

— Gilets jaunes från Toulouse, 20 maj 2019.

 

Länk: https://enoughisenough14.org/2019/05/24/giletsjaunes-in-the-street-during-euelections2019-on-sunday-may-26th

***

IS1

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: