Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

OSS LURAR NI INTE!


Här ute sitter jag i min bloemfontain och bespetsar mig på minsta lucka i molnen. 15 minutes of fame byter jag gärna mot 15 minuters sol. Vädret är inte särskilt inspirerande men årstidernas växlingar rullar på som vanligt utan återvändo och minsann är det inte en koltrast som hittat hit? Jo, och som sjunger av hjärtans fröjd. Och solen kom till sist! Häftiga efterbilder innanför ögonlocken som jag ska försöka måla. Nu över till Paris, en desperat Macron och en rapport från de ihärdiga revolutionära Gula Västarna! Love, Light & Anarchy. Jag älskar er mina läsare ❤ !


gulavästarna


”Vi är inte lurade”. Gula Väst-rörelsen protesterar för 25:e lördagen i rad.

Med en enastående uthållighet ökar de hela tiden trycket på nyliberalen Macron. Rörelsen avhöll demonstrationer över hela Frankrike efter massiva 1Majtåg som förenade sig med Gula Västarna. Innan lördagens demonstrationer publicerade mer än 50 artister – författare, musiker, skådespelare och filmskapare – ett brev med titeln ”Gula Västarna: vi är inte lurade !”. Gruppen som publicerade brevet uttryckte sitt stöd för rörelsen och kritiserade regeringens ansträngningar att diskreditera de Gula Västarna och deras försök att göra dem till ”anti-ekologer, extremister, rasister, tjuvar”.

”Denna taktik fungerar inte
, den historien stämmer inte överens med verkligheten även om mainstream massmedia och regeringens talesman vill att vi ska tro på det,” skriver de. ”’Våldet’ lyfter de fram varje lördag, men det verkliga våldet är inte där de ser det. Förtrycket förvärras varje vecka”. Den 19 april var det hundratals huvudskador, dussintals allvarliga ögonskador, en död och fem skadade händer bland demonstranterna. Författarna frågade: ”Hur kan vi fortfarande utöva vår rätt att demonstrera inför ett sådant förtryck?”

Brevet fortsatte: ”Vi är inte lurade! Det mest hotande våldet är ekonomiskt och socialt. Det är den här regeringen som försvarar fåtalets intressen på bekostnad av oss alla.”

Brevet slutade med ett John Lennon-citat, ”En dröm du drömmer ensam är bara en dröm, en dröm ni drömmer tillsammans är verklighet.”              — Courtesy Anarchimedia.


lovepeace

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: