Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

NAZIFRITT, TACK.

1 Maj 2019, ”Labour Day”, har nu firats av hundratusentals arbetare i hela världen, allra flest i Asien faktiskt, med krav på bättre arbetsvillkor och en anständig lön i avvaktan på revolutionen.

Sverige hade många majtåg från Umeå till Malmö denna dag. I Lund firades Revolutionär 1 Maj och i Ludvika var nazisterna – som tyvärr återigen släppts fram av polisen – mycket få tack och lov. I Kungälv slogs nazister och poliser med varandra och det kan dom gärna få göra. I livesändningarna från demonstrationerna ser man hur polisen går längst fram i nassetåget och banar väg, vilket är helt motbjudande.

Motdemonstranterna var som vanligt mångdubbelt fler på alla platser i landet. En (s)-utredning ska nu tillsättas angående förbud mot rasistiska organisationer. Det satt långt inne men det är logiskt att det kommer nu när avskyn för NMR blivit mainstream. Kanske heilar dom för sista gången – invånarna verkar inte längre tolerera att stadskärnorna ockuperas av nazister på den internationella arbetarklassens egen högtidsdag. Eller någon annan dag för den delen. Låt oss slippa se dessa rasistiska blådårar från 30-talet för alltid, tack.


antifascism

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 1 maj, 2019 av i * KRÖNIKAN och märktes , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: