Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 3-4/4 2019. Sista ”Krönikan”! Men Konst & Politik fortsätter.

”Krönikan” slutar här, åtminstone i denna form. Jag har skrivit dagligen sedan 2010, c:a 3000 inlägg, men nu får det räcka och var jag står politiskt kan väl ingen tvivla på längre. Adjö till dålig borgerlig journalistik med  dåligt språk, otrevliga betalväggar, orimliga prenumerationsavgifter, EUs idiotlagar för nätet, låst innehåll och hot mot adblocker-användning. Public Service fungerar någorlunda men så är dom heller inte privatägda.

De redan skrivna krönikorna kommer att ligga kvar som en sorts politisk dagbok från de gångna åren (se ”Arkiv” i spalten t.h.). Eftersom jag kommenterat alternativmedia i stor utsträckning kan den kanske vara läsvärd i efterhand ändå. Det kan hända att jag tar upp aktuella händelser också framöver men inte i form av en tidningskrönika. Kommersiell borgarmedias nyhetshantering, ”infotainment”, känns fullständigt irrelevant. Det blir för plottrigt, ytligt och fragmentiserat. ”Vi informeras ständigt om detaljerna för att distraheras från att se helheten”.

Jag vill framledes koncentrera mig på de längre artiklarna i olika intressanta ämnen – som alltid varit roligast att skriva och också de mest besökta. På egna översättningar (där jag försöker ta upp stafettpinnen efter vår kära kamrat Ingemar Johansson). På språket, som jag älskar. Och på mina målningar!

Uppdateringen blir mer oregelbunden men jag tror inte ni kommer att märka någon förändring i övrigt. Så fortsätt gärna att läsa Konst och Politik här på webben kära besökare! Flera av er har kallat den en radikal guldgruva. Om du vill ha nyheter rekommenderar jag Libcom, Infoshop, Gatorna.info, Anarkism.info och Aktuellt Fokus m.fl. Dom gör ett fantastiskt jobb. Informationen vill vara fri, liksom människan.

Världen: En kortvarig vild strejk utbröt på Öresundstågen på grund av att DSB sagt upp fackligt förtroendevalda (gatorna.info). https://gatorna.info/threads/vild-strejk-pa-oresundstag-pa-grund-av-att-dsb-har-2093/

Sverige: En viktig och lysande seger! Skåne Factory Workers Section av SAC har vunnit kampen om anställningstrygghet! https://gatorna.info/threads/seger-skane-factory-workers-section-av-sac-har-vun-2100/

Sverige: 171 svenska artister och kulturarbetare har undertecknat ett stort upprop om att bojkotta årets Eurovision i Israel. En av anledningarna till uppropet är israeliska raslagar och Israels systematiska brott mot palestinierna (Aktuellt Fokus).

Malmö/Lund: ”Behåll gatstenen i Lunds innerstad” skriver en insändare i SDS. Ja, den kan vara bra att ha i kommande revolutionstider. Se även: Till gatstenens politiska kulturhistoria : https://anarchyisorder.wordpress.com/2017/10/20/till-gatstenens-politiska-historia/

Konsten: Jackson Pollock: The Deep, 1953.

 

thedeep

Courtesy Jackson Pollock/ RMN Grand Palais.

***
Citatet: ”Revolutioner följer inga gamla lagar, de bryter mot dem och stiftar nya”. — Abraham Lincoln (1809-1865) president, i ett tal 1848 under ”Folkets Vår” i Europa.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: