Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 2-3/4 2019. Chomsky till Malmö!? Humorlös polis.

Världen: Enligt Donald Trumps marionettdocka i Venezuela, Juan Guaidó, har den självutnämnde presidenten stöd från hela folket. I helgen blev han totalt utbuad då han försökte besöka arbetarklassens bostadsområden (Aktuellt Fokus). https://aktuelltfokus.se/donald-trumps-marionettdocka-buades-ut-i-caracas/

Världen: Den turkiske presidenten Recep Tayyip Erdogans parti AKP gjorde stora bakslag i lokalvalen. Makten i huvudstaden Ankara gick förlorad. Sannolikt även i megastaden Istanbul, landets ekonomiska nav (svt).

Sverige: Miljöaktivisten Greta Thunberg är mer populär än någonsin. På måndagen nådde hon nya höjder då hon passerade en miljon följare på Instagram.– Nu kan jag försöka skapa lite folkbildning när jag når så många, hälsar hon till Expressen i ett sms.

Sverige: Malmös Anarkistiska Bokmässa. ”Vi kunde inte vänta längre! Det här året på den anarkistiska bokmässan kommer vi att få en stjärna som kommer till Malmö. Anarkismen har mycket att tacka olika människor för genom historien, men om vi pratar om den kontemporära tiden… då är hans namn i stora bokstäver. Han är NOAM CHOMSKY och deltar i årets bokmässa !! Missa inte detta. Kanske enda gången du får se och lyssna på honom. Helt GRATIS! Kom till årets bokmässa !!!”

Det hade ju varit trevligt om inte också detta vore ett aprilskämt… 🙂

Sverige: Flygbladsutdelning för strejkrätten. Igår var flera kamrater från SUF Göteborg i Brunnsparken med flygblad och banderoll. Vi delade ut flygblad som informerade om de stora fackförbundens svek, den planerade inskränkningen av strejkrätten. Den största inskränkningen av arbetarnas rättigheter i Sverige i modern tid. Det är mer tydligt nu än någonsin att de stora fackförbunden är toppstyrda av fackpampar som inte står på vår sida. Vi i arbetarklassen behöver organisera oss i demokratiska fackförbund, som SAC Syndikalisterna och Svenska Hamnarbetarförbundet, som på riktigt tillåter oss att slåss för våra intressen. Kampen fortsätter! Försvara strejkrätten! —SUF Göteborg https://suf.cc/2019/03/2199/

Malmö/Lund: Ett aprilskämt som tog spinn på Facebook var Lundapolisens erbjudande om att hyra polisens husbilar under sommaren. (Lundagård). Totalt poänglöst; polisen har som bekant ingen humor.

Konsten: S. Jacobson: ”A”. Opp 2019.


A

***
Citatet: ”Anarkism betyder frivilligt samarbete i stället för påtvingat deltagande. Det betyder harmoni och ordning i stället för slitningar och oordning.” — Alexander Berkman (1870-1936) anarkist.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: