Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 1-2/4 2019. Dubbla måttstockar.

Världen: Dubbla måttstockar. Israels ockupation och stöld av syriska Golanhöjderna är (minst) lika olagligt som Rysslands annektering av Krim – men bemöts helt olika. Varför? På Krim genomfördes åndå  en massiv folkomröstning till Rysslands fördel – alls inte så på Golanhöjderna. ”Mellanösterns enda demokrati” my ass.

Israel Mellanösterns rovgirigaste etnokratiska kolonialstat med atomvapen och apartheid vore mer korrekt. Och varför är Israel med i Eurovision Song Contest? Hör de till Europa?!? Varför då inte också Palestina? Dubbla måttstockar, politiskt hyckleri och rasdiskriminering  in absurdum.

Och det är verkligen inget aprilskämt.

En medlem i den nazistiska organisationen ”Mordiska Motståndsrörelsen” i folkmun, (NMR), har åtalats för bland annat förberedelse till mord och grovt vapenbrott (GP).

Sverige: Regeringen satsar 50 miljoner kronor på nattåg till Europa, skriver näringsdepartementet i ett pressmeddelande. ”Det ska vara lätt att resa klimatsmart. Därför satsar regeringen på nattåg ut till kontinenten”, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth i pressmeddelandet (TT). Utmärkt!

Malmö/Lund: För sjunde året i rad delar fackförbundet DIK ut utmärkelsen ”Skolbibliotek i världsklass”. I år har det även slagits nytt rekord i antalet nomineringar och nu är det klart att hela 64 skolor tilldelas 2019 års utmärkelse. Av dessa 64 skolor är 10 från Malmö (24Malmö).

Malmö/Lund: Till salu: 1549 nya lägenheter i Lund. 22 bostadsrättsprojekt är till salu i Lund just nu. Och fler är på gång. Intresset bland köparna är fortsatt stort och de dyraste bostäderna säljs ofta först, skriver Sydsvenskan. Jo det är klart – Miljonärerna först, låginkomsttagarna får bli uteliggare. BYGG BILLIGA HYRESRÄTTER! Basta. Skandalös bostadspoltik, igen.

Konsten: Boktips: KG Nilson: Om färg. Karin Almlöfs förlag 2018. Se även: Färgupplevelser. https://anarchyisorder.wordpress.com/2012/09/21/fargupplevelser/


om-farg

***

Konsten: S. Jacobson: One hand wavin’ free. V.2. opd 2019.


onehandwavin' free

***

Citatet: ”Bakom varje stor förmögenheten döljer sig ett stort brott.” — Honore de Balzac (1799-1850) författare.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: