Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 30/3 2019. Domen mot Elin Ersson ogiltigförklarad. AfS ut ur Lund!

Världen: Polisen släpper kroppskameravideo av Willie McCoys dödande i Oakland, USA, som visar honom sovande i bilen. Filmerna överensstämmer med vad McCoys familj säger: att polisen inte försökte väcka honom eller prata med honom innan han skjuts. ”Det var en avrättning” (The Guardian).

Världen: Nyfascistisk grupp utreds för koppling till terroristen i Nya Zeeland.Terroristen Brenton Tarrant, som åtalas för att ha mördat 50 personer i två moskéer i Christchurch i Nya Zeeland, har donerat pengar till den nyfascistiska organisationen IBÖ i Österrike (Expo).

Sverige: Tingsrätten dömde Elin Ersson, 21, till böter för brott mot luftfartslagen. Hon lyckades stoppa en avvisning till Afghanistan genom att vägra sitta ner i planet på Landvetter. Nu återkallar hovrätten domen efter att en nämndeman bedömts som jävig (Expr.) Elin har nu begärt en ny rättegång. Heja Elin! Heja alla asylaktivister!

Malmö/Lund: Jag deltog i dagens antifascistiska manifestation i Lund. Den direkta orsaken var ett överfall på en ung kvinnlig kamrat som blev slagen i ryggen av nazister från AfS. Fega stackare! I strålande sol och med stämningen på topp markerade vi på Stortorget att Lund skall vara och förbli en nazifri zon. Därefter var det våfflor och kaffe på allas vårat favoritfik India Däck Bokcafé. Alerta, alerta, antifascista!

Malmö/Lund: På lördag är det dags för Earth Hour och miljontals människor kommer att visa sitt engagemang genom att släcka ljuset mellan klockan 20:30 och 21:30. (24Malmö).

Konsten: Jan Breugel d.ä. (1568-1625).


Jan Breugel 1620

Courtesy Jan Breugel: Paradiset, 1620. Efter revolutionen 🙂 ?

***

Citatet: ”Vi kan inte buga oss fram till kommunismen. Bara kämpa oss dit. Genom att vägra låta andra sätta våra agendor, definiera våra projekt eller angripa våra breda miljöer. Vare sig angreppet kommer från fascister, säkerhetspolisen, borgerliga ledarskribenter eller liberala expertutredningar”. — Utomparlamentariska Förbundet Allt åt Alla.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: