Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 29-30/3 2019. Rädda Internet!

Världen: Tiotusentusentals människor marscherade under slagordet ”Rädda Internet!”.  ”Save your Internet” tog till gatorna i hela Tyskland mot EU: s upphovsrättsdirektiv. Den nya lagen, artikel 13, kommer att leda till censur och begräns yttrandefriheten. Lokala medier meddelar att 40 000 personer marscherade i München på lördag och tusentals marscherade i Hamburg, Düsseldorf och Berlin (Anarchmedia).

Sverige: Swedbanks styrelseordförande Lars Idermarks arvode höjs med 3,5 procent och landar på 2 630 000 kronor. Övriga styrelseledamöter har beviljats en arvodeshöjning på drygt 35 000 kronor. Deras nya arvode är 605 000 kronor. (Aktuellt Fokus). Ansvarsfrihet, omval och höjda arvoden – en belöning för vadå? Dra genast in banktillståndet!

Malmö/Lund: Inga fascister i Lund! När: 2019-03-30 13:00. Var: Mårtenstorget, Lund. Vi har nyligen blivit varse om en upptrappning av fascistisk aktivitet i Lund. NMR har under de senaste veckorna spridit propaganda i (i alla fall) Gunnesbo, Östra Torn och Södra Sandby, och ”alt-right”-fascister har satt upp en del propaganda i innerstan. En person med koppling till AfS har också skrivit ett hot och uppmaning på twitter om att hålla koll på India Däck, ”för att det är där rödingarna hänger” eller liknande. Under veckan blev en ung person misshandlad av fascister på grund av att de förmodade att personen var vänster.

Vi kallar till demonstration på lördag, kl 13 på Mårtenstorget för att visa att vi aldrig accepterar att fascister får mer utrymme på våra gator. Ta med alla era vänner och kamrater och visa att vi är fler och starkare än det bruna smutset!

Konsten: Odd Nerdrum.


nerdrum1

 Courtesy Odd Nerdrum.

 

***

Citatet: ”De verkligt dyra flyktingarna är skatteflyktingarna”.  – Petter Larsson i SDS om flyktingarnas kostnader.

 

***

 

 

 

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: