Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 24/3 2019. Rasisternas Grönköping: Staffanstorp.

Världen: ”Socialismen är på nytt aktuell i Amerika med den radikala vänsterpolitiken som förkroppsligas av Bernie Sanders och Alexandria Ocasio-Cortez” skriver The Guardian i en historik över socialistiske föregångaren fackföreningsmannen Eugene V. Debs.

https://www.theguardian.com/commentisfree/2019/mar/23/american-socialism-bernie-sanders-eugene-debs

Sverige: AFS ut ur Stockholm! När: 2019-04-06 14:00.Var: Medborgarplatsen, Stockholm. Lördag 6/4 arrangerar finansnassarna Alternativ för Sverige torgmöte på Medborgarplatsen i Stockholm. ”Dags att lägga ner” är vårt svar till detta fascistiska parti som floppade totalt i valet, det finns inget för fascister att hämta i Stockholm. Hjälp till att sätta stopp för nazifieringen av det offentliga rummet!

Gå ihop, ta dig till Medborgarplatsen
ihop med vänner, släktingar och kamrater. Visa fascisterna att vi håller ihop, att vi inte tänker låta dem hota människor med deras hatiska ideologi. Tillsammans håller vi Stockholms gator rena från den bruna skiten. — Stockholms Antifascistiska Front (gatorna.info).

Malmö/Lund: Den djurvänliga mässan Vegovision har tidigare arrangerats i flera svenska städer. Nu kommer den för första gången till Malmö. Vegovision är en mässa som har arrangerats av Djurens rätt sedan 2008 då den för första gången hölls i Umeå. Sedan dess har mässat växt och expanderat till fler städer. Mässans syfte är att inspirera till djurvänliga val och det kommer att finnas utställare som visar upp det senaste inom mat, mode och hälsa (24Malmö).

Malmö/Lund: Staffanstorp populisternas Grönköping. ”Listan över populistiska utspel i Staffanstorps kommun kan göras lång; förbud mot halalslaktat kött, förbud mot skilda badtider mellan män och kvinnor, förbud mot böneutrop, förbud mot att ta emot hemvändare som varit med i IS, förbud mot tiggeri mm. Högt och lågt blandas, men med en gemensam nämnare – besluten är sällan eller aldrig inom den kommunala kompetensen och framför allt, det finns inget av detta som motiverar något beslut över huvudtaget” skriver Björn Magnusson i SDS. Staffanstorp har blivit rasisternas eget Grönköping.

Konsten: Capitalism. Memes Anarquistas/The Art of Anarchy.


aqrtofanarchy

***

Citatet: ”Det mest heroiska ordet på alla språk är ‘revolution’ ”. — Eugene V. Debs, radikal amerikansk socialistisk politiker, en av Bernie Sanders förebilder.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: