Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 17-18/3 2019. Kapitalismen allvarligt hotad.

Världen: ”Jag tror att kapitalismen är allvarligt hotad, eftersom den har slutat försörja folkflertalet, och när det händer, så kommer folkflertalet att revoltera mot kapitalismen”, säger före detta IMF-chefen till BBC (Aktuellt Fokus). Tänk, det tror jag med. Hurra!

Sverige: Tidigare högt uppsatt antiterrorchef häktad för koppleri och våldtäkt. Säpo har informerats om utredningen. Mannen är välkänd inom svenskt antiterrorarbete. Mannen är nu anställd av Försvarsmakten. Brotten ska ha begåtts under flera års tid då mannen hade toppjobbet (kvp). Allt jag trott och lite till stämmer om Säpo.

Sverige: Det händer att jag har fel. Inte oroande ofta och aldrig på denna blogg men ändå. Så t.ex. trodde jag för en kort sekund att Utrikespolitiska Institutet var statligt. Det kan bero på den nimbus av ”forskning” man omger sig med. Så var det dock inte utan en lagom opålitllg borgerlig privat organisation, med den särskilt opålitlige och borgerlige Martin Kragh på en av posterna (det märks på vilka som försvarar honom när han nyligen förtalat Åsa Linderborg).

Jag trodde också i mitt stilla sinne att ”naturgas” var bättre än olja, om man ska tro på reklamen på Lunds stadsbussar. Det ska man inte. Johan Ehrenborg utreder detta med stor kompetens. ”Naturgas” låter bra men är lika illa för klimatet som andra fossila bränslen (man säger inte av någon anledning ”naturolja”). Sol, vind och vatten, inte kol, olja, ”naturgas” eller kärnkraft!


Malmö/Lund: Större delen av Stortorget i Lund
fylldes under fredagen av ungdomar som höjde rösten för klimatet. ”Detta kommer få de höga huvudena att lyssna”(Lokaltidningen Lund).

Konsten: Leo Villareal (f.1967).bigbang

Courtesy Leo Villareal: Big bang, 2008.

***

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 16 mars, 2019 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: