Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 28/2-1/3 2019. ”Trump är en skurk”.

Världen: Cohen: Trump är en rasist och lurendrejare. När president Donald skurkTrumps förre advokat Michael Cohen inledde sitt vittnesmål inför USA:s kongress uttryckte han ånger för att ha tackat ja till att börja jobba för Trump. – Han är en rasist. Han är en lurendrejare. Han är en bedragare, sade Cohen i sitt inledningsanförande (SDS).

Sverige: Swedbank. Den misstänkta penningtvättshärvan inom Swedbank handlar om mångmiljarder. Efter nya avslöjanden i Dagens Nyheter meddelar Ekobrottsmyndigheten att man har inlett en förundersökning mot den privata storbanken (Aktuellt Fokus).

Sverige: Anarkist-träff i Mittnorrland. När: 2019-04-26 18:00.Var: Meddelas efter anmälan, Härnösand. Anmälan på https://svartaadalen.wordpress.com/
Väl mött! Anarkister i Mittnorrland.

Sverige: ”Spelreklamens rätt att ens existera ifrågasätts. Det är väldigt skönt. Men jag saknar debatten om att ta det ett steg längre. Tänk om vi förbjöd all kommersiell reklam?” skriver Linn Fristedt i Flamman. Utmärkt förslag.

Malmö/Lund: Radhusbranden i Lund utreds som grov mordbrand med hatbrottsmotiv. Nu utreder polisen om attentatet har en koppling till en liknande attack i somras mot en person med judiskt påbrå (AB).

Konsten: Artmovement grundades 2015 av Karin Roberts och Sophia Andersson. I dag är även Stina Bülow och M Najeb Albakar med och driver verksamheten. Föreningen har tillsammans med Studiefrämjandet i Stockholms län fått stöd av Allmänna arvsfonden för att under tre år arbeta med konstnärliga mötesplatser öppna för alla, nyanlända och svenskar med fokus på åldern 15–25 år (Fria.nu).

Konsten: Antifascism i fokus på Luleåbiennalen. Luleåbiennalens trettonde upplaga avslutades med konferensen ”Konst i mörka tider – om samlingens, tänkandets och handlingens förutsättningar”. Arbetaren var på plats i Luleå och mötte konstnärer och aktivister som vittnar om hur växande fascism slår mot deras verksamhet. Samtidigt låg fokus på hur allianser i dag kan byggas mellan konst och aktivism (Arbetaren).

Konsten: Prins Eugen.


molnet1895

Courtesy Prins Eugen: Molnet, 1895.

***

Citatet: ”Arbetare och deras familjer må svälta ihjäl i denna ekonomiska rationalitetens Nya Världsordning, men diamanthalsbanden är billigare i lyxbutikerna i New York tack vare marknadens mirakel.” — Noam Chomsky, (f. 1928) språkforskare och anarkist.

.
:
***

.
.
:

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: