Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 21-22/2 2019. En ny Renässans i harmoni med Naturen.

Världen: Bernie Sanders kandiderar till president!

Världen: Under tisdagen har demonstrationer mot den växande antisemitismen ordnats på flera håll i Frankrike. Omkring 20 000 personer deltog i demonstrationen vid Place de la République i Paris under tisdag kväll, rapporterar Le Monde (Yle).

Sverige: Journalisten Amie Bramme Sey driver podden ”Raseriet” med Fanna Ndow Norrby. På lördag arrangerar de tillsammans med Afrika i Sverige (Afris) en demonstration i Stockholm, mot polisens och ordningsvakters övervåld (ETC).

Sverige: Varför har f.d. Alliansens partier så svårt att formulera sin ideologi? Otydligt mummel. Indivi-i-i-i-i-den. Har de inte någon? Vill de inte något? Att vara liberal är…eh…att..mm. Voro de alla blott predatorer? Sänk skatten för de rika låt oss aldrig bliva lika. Rot rot, rot! Rut rut rut! Och så var sagan slut. Alliansen till Skansen. Hipp, hipp, Hurra!

Malmö/Lund: Under våren ska kommunala ordningsvakter – trots alla skandaler de nyligen förknippats med – vara på plats och patrullera kring stationsområdet. Det hoppas Philip Sandberg (L), Lunds egen lille ordningsman, som inte utesluter att vakter även kan placeras ut i fler områden (SDS). Men varför inte militär med kpistar? Så det blir lite cubansk stämning här (ett annat lika demokratiskt land).

Konsten: Psychedelic Art.


psychedelic
***
Citatet: ”Om vi en gång, och under så lång tid – levt i harmoni med naturen och med varandra, bör vi kunna göra det igen. Katastrofen vi nu omfattas av har djupa rötter, men vårt tidigare tillstånd av naturlig anarkism är en större del av vår gemensamma historia”. — John Zerzan (f. 1943) anarkoprimitivist

***

Webbtips: En djupdykning i Nerdrum-skolans kitschfilosofi finns här: http://worldwidekitsch.com/kitsch/philosophy/ att grotta ner sig i. Dokumentären ”The hunt on Odd Nerdrum” finns bl.a. på Vimeo. Bland det väsentligaste som överhuvudtaget händer inom konsten. Åter till Apelles, Aristoteles och Rembrand! En ny Renässans. När får vi se en sådan utställning på Lunds Konsthall?

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: