Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 26-27/1 2019. Klimatstrejk!

Världen: Belgiens ungdomar fortsätter att i allt större grupper protestera mot klimatförändringarna. Efter att ha samlat 3 000 deltagare för två veckor sedan och 12 500 i förra veckan beräknas nu minst 32 000 skolungdomar ha samlats till torsdagens demonstrationståg i Bryssel (AB). Inspirationen har belgarna fått från svenska Greta Thunberg och hennes uppmärksammade skolstrejk för miljön.

Världen: En tidigare chef för den danska säkerhetspolisen (PET) Jacob Scharf, döms till fyra månaders fängelse. I boken ”Sju år för PET” bröt han mot sekretessen, har Köpenhamns tingsrätt kommit fram till (AB).

Sverige: Kontroverserna mellan djurrättsaktivister
och minkfarmare och andra i Falkenberg och på andra håll har en mycket enkel lösning: förbjud minkfarmer. De fyller inget nödvändigt behov och orsakar onödigt lidande. Däremot är det inte minkfarmarna det är synd om utan djuren. Djurrättsaktivisterna försvinner om minkfarmarna och motsvarande gör det och hittar en mindre oetisk verksamhet att försörja sig på.

Malmö/Lund: Förintelsens minnesdag på Kulturen i Lund nu på söndag. Programmet pågår mellan klockan 13 och 14. Fri entré från kl 12.45 (SDS).

Malmö/Lund: Stadsantikvarien hyllar planerna
på att göra Folkparken till byggnadsminne. ”Att Folkparken ser ut att bli ett byggnadsminne är en kvalitetsstämpel och innebär inte ett förändringsförbud”. Det menar stadsantikvarien Henrik Borg (SDS).

Konsten: Social Anarchism.


socialanarchistnews


Courtesy Social Anarchism.

 

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: