Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 22-23/1 (2) 2019. Ika Nord är tillbaka!

Världen: President Donald Trump presterade mer än 8.000 vilseledande eller falska uttalanden under de två första åren av sitt mandat. Washington Posts Fact Checker sätter samman den totala summan från invigningsdagen till den 20 januari 2019 på 8 158 Pinocchio-värdiga uttalanden. Mer än 6000 fake news gjordes under det senaste året. (Huffington Post).

Sverige: Det var den 12 december 2018 som Sverigedemokraterna
röstade för Moderaterna och Kristdemokraternas budgetreservation. Resultatet innebar att högertrojkans budget vann och att landets höginkomsttagare jublade. Högertrojkans skattesänkarpolitik var nämligen den hårdaste som genomförts på över ett årtionde. Sverigedemokraterna röstade för ett sjätte jobbskatteavdrag som innebär att 10 miljarder till välfärden slopas för att landets höginkomsttagare ska få mer i plånboken (Aktuellt Fokus).

Sverige: Socialdemokraterna och Vänsterpartiet förvaltar det liberala systemet – kapitalismen – som de säger utåt att de avskyr. Vänsterpartiet vill inte vara utanför detta system. De vill inte bli kallade för extremister av de liberala. De vill vara med i den småborgerliga, högfärdiga, och nedlåtande liberala klubben där alla har näsan i vädret. I den här klubben arbetar de för att kapitalet ska inneha hela makten och inget till arbetarna. På Jonas Sjöstedts pressträff den 16 januari nämndes aldrig ordet ”arbetarklassen”. – Kerstin Stigsson i Clarté.

Sverige: I lördags, 19/1, attackerade och hotade personer folk som passerade in och ut ur SAC syndikalisternas hus på Sveavägen 98. Hjälp till att identifiera dem! Foton på: https://www.facebook.com/kampasthlm/posts/2267499233262950 Kämpa Sthlm.

 

ika


Malmö/Lund: För alla de som saknat den karismatiska karaktären Ika Nord och hennes skelettkompis Åke, kända från 80-talets kultserie Ika i Rutan, kommer här en glädjande nyhet. Den 2 mars ges föreställningen Ika och Åke, på Stadsbiblioteket i Lund. (Lokaltidningen Lund). Ika Nord var från början balettutbildad mim-artist och hon gjorde succe bland både barn och vuxna i tv-programmen ”Ika i Rutan” och ”Ikas tv-kalas” med sin djupt originella personlighet, pikanta brytning och drastiska humor. Välkommen tillbaka!

Här finns ett tiotal Ika-program i svt: .https://www.oppetarkiv.se/sok/?q=Ika+Nord

Konsten: Ulf Ivar Nilsson.


ulfivar5

Courtesy Ulf Ivar Nilsson.

***

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: