Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 8-9/1 2019: ”Anarkism är bättre än ingen regeringsform alls”.

Världen: Att som flykting uppbära ensamföräldertillägg i Norge om man inte har rätt till det ska förstås inte förekomma om det nu är sant och inte fake news (NRK). Någon jämförelse med inhemskt bidragsfusk har man förstås inte gjort. Av lätt insedda skäl. Och borgarna kallar ju sina bidrag för avdrag. Men att flyktingar som fått uppehållstillstånd eller medborgarskap hälsar på i hemlandet är kanske inte vad det ser ut att vara eller vad rasisterna (som Petterson) vill insinuera. Har man rätt att bo i Sverige har man också rätt att resa vart man vill, det gäller alla. Sen kanske det sticker i ögonen på fördomsfulla personer men det är trots allt stor skillnad på att bo i ett säkert land med sina barn och att vara ensam weekendturist som besöker sina gamla föräldrar eller vad det nu kan handla om. En storm i ett vattenglas och en höna av en fjäder i paranoid favoritkombination a´la SD.


yttrandefrihet


Men alla nyheter om somalier och afghaner misstolkas numera alltid till det värsta oavsett hur mycket de sen ”sköter sig”. Och man kan inte anklaga flyktingar för att de försöker leva ett normalt liv, ta sig ur fattigdomen för sina barns skull och få det lika bra som vi. Överlevnadsinstinkten och imperativet att skydda sina barn finns hos alla. Vissa tror alltid ont om andra, men det är lika fel som att alltid tro alla om gott. Och att misstro någon på grund av hudfärg är riktigt lågt. Rasism, xenofobi och islamofobi kallas det, Pettersson. Vii kan inte ha olika lagar för olika människor.

Och jag skulle vilja se den SD:are som står ut någon längre tid i Syrien. Först då kan vi snacka allvar. Flytta genast dit om ni törs så slipper vi er och era konstiga vanföreställningar.om ”utlänningar”. Prova på att själv vara utlänning! Då blir du ”inte riktigt människa” enligt ett av era orakel och det kan nog vara en… nyttig erfarenhet.


Sverige: På tal om regeringsbildningen hittade jag detta saftiga citat på Livet.se: ”Anarkism är bättre än ingen regeringsform alls.” Passar situationen som hand i handske tycker jag. Ja, anarkism är t.om. bättre än varje annan samhällsform .☺ Förnuftigt i sig dessutom. Alla som ser sig som förnuftiga räcker upp en hand! Jamen då så.


Malmö/Lund: Galleridöden. Maria Thorlund har stängt sitt galleri på Bankgatan efter nästan fem år. Galleriet har varit en tummelplats för alla slags konstnärer, från amatörer till de etablerade och välkända. 385 stycken har ställt ut där enbart i Maria Thorlunds regi (SDS). Mycket sorgligt och ett avbräck för Lundakulturen. För bara några år sedan –innan Galleri Ängeln tvingades avveckla – fanns det gott om både gallerier och antikvariat. Sänk lokalhyrorna med nya regler Lunds Kommun! Ni kan göra det om viljan finns – enligt den kommunala självbestämmanderätten. Lund har ett kulturellt rykte att leva upp till.
Konsten: S. Jacobson: Affisch, layout.


fcknzs3
***

Citatet: ”Kungen är en högt betald modell för frimärkena.” — Rogers Williams.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: