Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 2-3/1 2019: Befolkningsfrågan.

Världen: Hon är en av de mest framträdande kvinnorna i det demokratiska partiet. Nu lanserar senator Elizabeth Warren, 69, sin kampanj inför det kommande presidentvalet i USA rapporterar New York Times. – Vi kan få vår demokrati att fungera för oss alla, säger hon i ett videoklipp (Expr.). Jag hade hellre sett Bernie Sanders eller New Yorks kvinnliga hispanic f. borgmästare som nästa president, men vad som helst är förstås bättre än Trump.

Sverige: Jag vet inte för vilken gång i ordningen som borgarna angriper det allmänna barnbidraget men nu är det dags igen. Man hatar den generella välfärden, den ska vara individuell, liksom ofärden. Men vitsen är just att alla barn utan undantag ska ha ett grundskydd oavsett föräldrarnas ekonomi. Att inkomstpröva bidraget skulle säkert i sig kosta mer än vad som kan sparas på att vissa barn blir utan. Inkomstprövning hör hemma hos socialförvaltningen. Typisk borgerlig baklängespolitik för framtiden. Vilket osökt leder oss in på nästa ämne som är befolkningsfrågan.

Sverige: Vad rasisterna inte begriper är att Sverige på sikt skulle bli folktomt utan invandring och därmed upphöra att fungera. I Japan är 50% av japanerna över 50 år. Ett underskott på unga, låga födelsetal, ökad livslängd och ett stenhårt motstånd mot invandring kommer snart att göra hela Japan till ett ålderdomshem – utan personal. Invandringen i Sverige är också helt nödvändig. Det viktiga är inte att befolkningen är infödd utan att det alls finns en befolkning – som även i framtiden säkert kommer att tala svenska oavsett ursprung.

Malmö/Lund: Det är en smula oroande att inga konkreta besked ges om vad renoveringen av AF kommer att innebära. Den kommer att vara slutförd vintern 2020 är allt vi får veta i Sydsvenskan. Att återställa Athén till vad det varit 1953-1973 kommer nog inte på fråga. Tyvärr. Men snälla, bygg åtminstone upp fontänen igen! Den revs när Akademibokhandeln utvidgades. Nu är bokhandeln borta och tomrummet efter fontänen gapar fortfarande. En scen får plats i alla fall, t.v. om ingången.Tänk er för och utradera inte denna universitetets och hela Lunds allmänna kultplats!

Konsten: John Everett Millais. Ännu en favorit i PRB. Sir John Everett Millais, född 8 juni 1829 i Southampton, Hampshire, död 13 augusti 1896 i Kensington, London, var en brittisk målare. Han grundade 1848 det Prerafaelitiska brödraskapet tillsammans med William Holman Hunt och Dante Gabriel Rossetti. En berömd målning av Millais är ”Ofelia”. Målningen ”Jesus i sina föräldrars hus” väckte också stor uppmärksamhet. Här är en daggvåt skogsglänta – och det kommer snart mera.


dew-drenched-furze2
Courtesy John Everett Millais: Dew-drencht furze, 1890.

***

Citatet: ”Se hur 30-talets Tyskland blev manipulerade av deras ledare. Vi är på väg dit om vi inte sätter stopp för SD:s framfart och dess manipulation för att nå makten. Se hur liknande partier som SD tar plats runt om i Europa i dag – och det med kyla och omänsklighet”. — sign. Sven i Metro.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: