Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 29/11 2018. Alla till Indias 30-november-häng!

Världen: Idag inleds rättegången mot vår martyr och kamrat Heather Heyers mördare.


heather


Världen: Av Sverige utvisade afghaner tas emot i Frankrike. 78 procent av de afghaner som söker asyl i Frankrike får ett positivt besked i första instans. I Sverige är motsvarande siffra under 30 procent, visar Eurostats statistik från första halvåret 2018 (svt). Därför söker nu tusentals afghaner som utvisats från Sverige asyl i Frankrike. Man skäms.

Sverige: Rättegången kring mordet på Gica inleds idag och väntas pågå i fem dagar till bakom stängda dörrar. Ingenting ska tydligen komma ut till allmänheten. De medvetet mycket sparsamma uppgifterna hittills tyder på ett hatbrott, ett rasistiskt motiv och en rasistisk kontext till detta. Man kan åtminstone förvänta sig att Gicas familj får ett väl tilltaget skadestånd, även om de helst velat ha honom i livet. Något annat vore helt ovärdigt.

Sverige: Regeringstjafset. Sjöstedt (v) om Lööfs (c) krav på Löfven (s): ”Vi är helt ointresserade av en regering som chockhöjer hyrorna så att hundratusentals svenskar tvingas lämna sina hem, eller som sänker löner med statliga ingrepp. Det är inte den politik vi vill ha” (svt). Nej tacka för det, det vore en total katastrof med marknadshyror och lägre löner.

Malmö/Lund: Antifascistiskt Häng & Stödpub!
När: 2018-11-30 11:00.Var: India Däck, Stora Algatan 3, Lund. Den 30e november slår India upp dörrarna redan klockan 11 för att välkomna er till det officiella antifascistiska 30e november-hänget för i år! Flera tidigare år har Lund detta datum blivit intagit av diverse nationalister, nazister och fascister. Vi samlas för att minnas dom dagarna men framför allt dricka kaffe och tjöta! Glögg och julfika kommer finnas! Klockan sju slås dörrarna än en gång upp men denna gång blir det stödpub till förmån för lokala antifascister! Lund nazifri zon!

Konsten: Arthur Verona (1867-1946).


violinist-in-a-boat

Courtesy Arthur Verona: Violinist in a Boat.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: