Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 27-28/11 2018. Borgerlig (s)-politik.

Världen: I lördags restes en giljotin på Place du Louvre i Paris. En kraftfull signal till den nya högfärdiga eliten. ”Macron är vår Ludvig den sextonde och alla vet hur det gick för honom”, sa en av demonstranterna (Proletären).

Världen: USA skjuter tårgas på immigranterna vid gränsen till Mexiko. https://anarchimedia.com/2018/11/25/us-agents-fire-tear-gas-at-migrants-at-border-with-mexico/

Sverige: Annie Lööf vill att Löfven ska driva borgerlig politik för att hon ska rösta för honom som statsminister. Det borde inte vara så svårt för det gör han ju redan. Det bästa för Sverige vore en radikal vänsterpolitik men det kan vi tydligen inte hoppas på; inte från politikerfrälset åtminstone.

Sverige: Efter tio år av rasism och islamofobi
utesluts Thoralf Alfsson äntligen av Sverigedemokraterna (IRM). Vilket inte betyder att SD inte är rasistiskt och islamofobiskt men det finns grader också i helvetet.

Malmö/Lund: Lund prisad som bästa kommun på kultur. Fackförbundet Vision har utsett Lund till bästa kulturkommun 2019. Bibliotek, konsthall och kulturskola prisas i motiveringen. Och stadens ”mycket kulturaktiva invånare” (SDS).

Konsten: Emma.


emma

***

Citatet: ”En organiserad arbetarklass har inget att frukta. Lag för oss är arbetarens rätt – inte kapitalisternas vinster!” —  Riktpunkt.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: