Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönikan 24-25/11 2018. Klimatstrejk!

Världen: Finland stoppar vapenexport till Saudiarabien. Finland slutar sälja vapen till Saudiarabien och Förenade Arabemiraten. Regeringen har beslutat att det inte finns förutsättningar för att bevilja nya tillstånd för export (nsd). Snart är Sverige det enda nordiska land som exporterar vapen till Saudiarabien. Sluta genast!

Sverige: Det var vid lunchtid som ett ett 30-tal aktivister från den nazistiska terrororganisation Mordiska Motståndsrörelsen dök upp på Avenyn i Göteborg. Den olagliga demonstrationen slutade med våldsamma konfrontationer mellan vanliga göteborgare och nazister (Aktuellt Fokus).

Sverige: Den 5 december kommer riksdagen att rösta om Stefan Löfven (S) som statsminister. Enligt Löfven är förutsättningarna för honom som statsminister annorlunda nu. ”Jag vill ha en blocköverskridande regering”, säger S-ledaren på en pressträff (svt).

Hela denna regeringsbalett har varit en meningslös ritual sedan Löfven röstades bort av de borgerliga som fortfarande inte vill erkänna att de förlorat valet eller att de inte har något alternativ; hellre då lamslå hela landet.

Malmö/Lund: Stor manifestation: klimatstrejk utanför kommunhuset. Malmö blir en del i den rikstäckande klimatmanifestation som går av stapeln nästa fredag. 15-åriga Greta Thunberg inledde aktionerna. Stödet har växt snabbt i Sverige och den 30 november hålls manifestationer utanför 59 kommunhus runt om i landet under hashtagen #Fridaysforfuture (24Malmö).

Konsten: Alternativ julgran.


julgran.jpg

***

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: